Тече решителна битка за ключовия град в Донецка област Соледар,

...
Тече решителна битка за ключовия град в Донецка област Соледар,
Коментари Харесай

Тече решителна битка за Соледар

Тече решителна борба за основния град в Донецка област Соледар, предават и украински, и съветски източници.  

Окупаторите концентрираха големи старания върху Соледар, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си послание. " Благодаря на всички бойци в Соледар, които устояха на новите и още по-жестоки офанзиви. Много е мъчно: съвсем не са останали цели стени... Благодарение на твърдостта на нашите бойци там, в Соледар, спечелихме в допълнение време и спомагателни сили за Украйна. И какво искаше Русия да завоюва там? Всичко е изцяло унищожено, животът съвсем го няма... ", добави Зеленски. В неделя вечерта президентът на Украйна сподели, че Соледар „ устоя ”, само че е „ извънредно мъчно ”.

Руските войски вършат нов опит да настъпят към Соледар, съобщи и украинският заместник-министър на защитата Хана Малиар, представен от Си Ен Ен. „ След несполучлив опит да превземе Соледар, врагът се прегрупира, възвърне загубите си, разположи спомагателни щурмови единици, промени тактиката и стартира мощно нахлуване ”, уточни Малиар. „ В момента врагът е заел огромен брой щурмови групи, образувани от най-хубавите запаси на войските на „ Вагнер ”. Врагът настава безусловно върху труповете на личните си бойци, употребявайки всеобщо артилерия, реактивни установки за залпов огън и минохвъргачки, покривайки с огън даже личните си бойци ”, акцентира Малиар.

По-рано в понеделник Сергий Череватий, представител на Източната група на украинските въоръжени сили, сподели, че Русия е „ съумяла да концентрира повече от своите елементи ” към Соледар и разполага там както постоянни войски, по този начин и наемници от „ Вагнер ”. ВСУ също трансферира нови елементи в региона.

В Соледар са единствено поделение на ЧВК " Вагнер " - който желае да посети центъра на града и да види по какъв начин бойците на Вагнер водят яростни боеве за постройката на градската администрация, съобщи водачът на военната компания Евгени Пригожин. 

На процедура съветските елементи са завладяли позиция, от която могат да водят огън по главното трасе за доставяне на ВСУ. Градът не е обграден, само че това е задачата на " Вагнер ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР