Кристиян Шкварек, ФейсбукМалко интересна статистика: на тези избори партията с

...
Кристиян Шкварек, ФейсбукМалко интересна статистика: на тези избори партията с
Коментари Харесай

Шкварек: ДПС е партията с най-много млади програмисти на предните места в листите

Кристиян Шкварек, Facebook

Малко забавна статистика: на тези избори партията с най-вече млади програмисти на предните места в листите е... Движение за права и свободи.

Междувременно, във групировката на сякаш готините, пробивни, млади градски хора и баш IT-та: ППДБ, всички места се разграбиха от остарели партийни фрагменти, комсомолци без трудов стаж, дърти ченгета и семейни/интимни сътрудници. Всички цивилен квоти са изхвърлени, скъсаха и с НПО-тата, които сякаш бяха над 70.

В изискванията на електорален срив не можеха да разпределят избавителните лодки безусловно до деня на вписване на листите, като се караха за местата на изключително съвещание през нощта и сутринта.

А тези, дето сякаш бяха феодалната, селска партия, са с грамадна гражданска квота, цялостна с млади, най-вече български IT-та и бизнесмени. И още по-голяма младежка организация - в действителност младежите на Движение за права и свободи са най-многобройната такава конструкция в страната. В тях партията влага ужасно доста, като фрагментите се спонсорират да следват в чужбина, интегрират в бизнеса и администрацията, и интензивно приготвят за политиката.

Междувременно, младежката конструкция на ДСБ беше разпусната след кавги и обществен, приятелски съд на конгрес на партията, поради липса на преданост към военачалник Атанасов - самичък по себе си знак на младост, модерност и нововъведения. Младежката конструкция на ДаБългария (МлаДа България) на процедура се саморазпусна, а такава в Политическа партия изобщо няма.

Та на фона на всички тези обстоятелства се чудя докога ще продължава градския мит и самовнушение, че Движение за права и свободи са някаква селска партия на нижещи тютюн феодални турци, а умнокрасивите партии са тези на младите, новите, свежите, IT-тата.

Всъщност излиза, че първите са тези с най-голямата и разрастваща се младежка конструкция в страната, с големи вложения в фрагментите си и все по-голяма гражданска квота, а вторите - един потъващ транспортен съд, на който провалени политици се избиват за бързо намаляващите места в лодките.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР