Тече проверка на лекар за издаване на фалшиви сертификати. Той

...
Тече проверка на лекар за издаване на фалшиви сертификати. Той
Коментари Харесай

Проверяват лекар за издаване на фалшиви сертификати |

Тече инспекция на доктор за издаване на подправени документи. Той прави имунизации на хора от разнообразни краища на страната. РЗИ споделят, че в листата му има хора от Благоевград, Несебър и Елхово. 

Това заяви основният държавен здравен контрольор инспектор доцент Ангел Кунчев по Нова тв. Пазарът на подправени документи е пазар с човешкото здраве. Такава процедура има. Много е мъчно да се потвърди, че един документ е подправен. 1 от 1000 души не реагира на антигенно раздразнение. Всеки случай на подправен документ ще се оправдае в съда точно с това, изясни Кунчев. 

В епидимиологията нещата не могат и не би трябвало да се считат на дневна база. На 4-месечен интервал процентът на умрелите с ваксина против ковид е 0,77%. Това е 1 на 160 души, посочи той.

Специалистът добави, че през днешния ден ще излезе проучване на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите, което демонстрира, че в страните с под 70% имунизационно покритие рискът е висок.

Единствено България и Румъния към този момент са с под 50% имунизирани. Ние сме на 19% и в случай че останем по този начин, има огромни опасности ”, сподели Кунчев.

„ Ако бяхме стигнали 70% имунизирани, нямаше да има ограничения. Тези проценти от дълго време са минало за редица европейски страни, а на нас ни се костват мираж. Ако нямаше никакви ограничения, цифрите щяха да са доста по-големи. Не е задоволително хората да си умират у дома ”, добави Кунчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР