Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на Асен Василев

...
Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на Асен Василев
Коментари Харесай

Тече прокурорска проверка по казуса с недопускането на Асен Василев да гласува

Тече прокурорска инспекция по проблема с недопускането на Асен Василев да гласоподава.

Тече прокурорска проверка  по проблема с недопускането на министър Асен Василев  до вота в Хасково  на първия тур на изборите.

Това удостовери ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) Добромир Якимов.

Тогава комисията в 28-ма секция в Хасково  отхвърли на Василев да упражни правото си на глас  поради  липса на уседналост.

„ Бях доста изумен предишния петък, когато ми се обадиха  да даваме пояснения.

ю Защо от нас желаят да обясняваме  за какво сме спазили закона , попита Якимов.

На въпроса ми на какво съображение е формирана тази кореспонденция, инспекторът от полицията ми отговори, че тя е формирана с прокурорско разпореждане “, разясни Якимов.

Не знам какво тъкмо се проверява,  в случая даже няма изборно нарушаване , а още по-малко данни за закононарушение. Изискаха много документи, разбрахме се на 7 ноември да предоставим всичко. Написал съм стимулирано пояснение до прокуратурата, добави Якимов.

Той напомни, че писмото от Министерството на районното развиване и благоустройството, което засяга спор за разискване на пропуски в законодателството точно в посока спънки за упражняването на глас, е изтеглено. Централната изборна комисия също така указа прецизно да съблюдаваме разпоредбите във връзка с уседналостта, означи Якимов.

На въпрос дали вероятно министър Василев ще може да гласоподава на втория тур Якимов отговори, че  няма данни обстановката да се е трансформирала от първия тур. 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР