Течащ покрив, наводнени стаи, напукана мазилка, дупки в стените, отворени

...
Течащ покрив, наводнени стаи, напукана мазилка, дупки в стените, отворени
Коментари Харесай

Детска градина в София се нуждае от спешен ремонт

Течащ покрив, наводнени стаи, напукана мазилка, дупки в стените, отворени шахти в двора. Това демонстрират фотоси от детска градина „ Дядовата ръкавичка ” в столичния регион „ Сердика ”. Родители на деца и чиновници настояват, че детското заведение е за повсеместен ремонт. По техни думи сигнали до институциите са подавани през последните три години, само че без резултат.



Разтревожените родители споделят, че са удовлетворени от грижите, които се поставят за децата им в образователното заведение, само че са обезпокоени от материалната база. Споделят, че има направен констативен протокол от месец юли 2021 година, в който се предлага незабавен ремонт на постройката, само че от този момент до момента нищо не се е случило.

Директорът на ДГ " Дядовата ръкавичка " Десислава Кьосева призна, че главният проблем е течът на покрива. Тя увери, че каквото е било по силите и по бюджета на детската градина, е било осъществено.

Районният кмет Тодор Кръстев съобщи, че комисията, образувана от Община София, е открила, че постройката не е рискова. „ Подали сме още през 2021 година да се включи в проектобюджета на Столична община за финансиране на повсеместен ремонт. Някъде за към 400 хиляди лв. е направена количествено-стойностната сметка, само че към сегашния миг няма държавен бюджет. Същевременно и общината няма бюджет ”, сподели още Кметът. Той обаче посочи, че незабавно след приемането на общинския бюджет, ще бъдат отделени средства за незабавния ремонт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР