Теч от газови цистерни в композицията на товарен влак е

...
Теч от газови цистерни в композицията на товарен влак е
Коментари Харесай

Опасност! Евакуираха гарата в Славяново, заради теч на газ!

Теч от газови цистерни в композицията на товарен трен е бил открит тази заран гарата край село Славяново, Поповско, съобщи Дарик.

"Тази спирка е основна и от години тук се ревизират всички преминаващи влакове ", описа кметът на Славяново Васил Стоилов.

Малко преди 8:00 часа тази заран ревизорът на вагоните първо усетил миризмата на газ пропан бутан, а след това открил и теча по образувалите се от конденза водни капки. Оказало се че изпуска кранът на цистерната, по която нямало пробойна.

Извиканите на място чиновници на полицията, пожарната и на Гражданска отбрана отделили региона и евакуирали хората на гарата и в околните постройки. Спряно е било и придвижването на влакове и коли по успоредния на жп линията път Попово-Антоново. Проверката на експертите и отстраняването на казуса лишили към 40-50 минути, след което обстановката се възстановява, описа Васил Стоилов.

Секретарят на община Попово Владимир Иванов е уведомил компанията - притежател на влаковата комбинация, която пътувала от Белослав към Костенец.

“Течът е овладян, няма записано обгазяване и замърсяване на региона. Населението е успокоено, няма напрежение ", сподели още Иванов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР