Team Ninja се приготвя за глобалната премиера на Rise of

...
Team Ninja се приготвя за глобалната премиера на Rise of
Коментари Харесай

Rise of the Ronin няма да излезе в Южна Корея

Team Ninja се подготвя за световната премиера на Rise of the Ronin през март, само че играта ще пропусне един съответен пазар. Става дума за прилежащата на Япония Южна Корея. Причината за това май е политическа. Това най-малко се схваща от репортаж на Eurogamer, позоваващ се на локални изявления и онлайн конгреси.

Изданието предава, че през тази седмица играта е била отстранена от корейския YouTube канал на PlayStation, както и от магазина им. Скоро по-късно SIE Korea са удостоверили, че Rise of the Ronin няма да направи премиерата си в страната.

Eurogamer привеждат съответни мнения и дейности на шефа на играта Фумухику Ясада и видеодневник към Rise of the Ronin. В него той посещава град Хаги и учебното заведение Шока Сонджуку. То било учредено от авторитетния за времето си и известен в Япония Шоин Йошида. Известният академик бил преподавател на доста от водачите на Мейджи, интервал, в който се възвръща имерската власт в Япония. Във видеото Ясуда съпоставя Йошида със Сократ и подчертава над веруюто му за потребността от предприемане на дейности. В идващите години Япония стартира да построява и постанова военната си мощност, като доста от учениците на Йошида са в основата на тези дейности. Страната влиза във войни с Китай и Руската империя.

Йошида бил една от движещите сили в края на XIX век зад развой, прочут в Япония като Сейканрон. Става дума за нескончаем спор в ръководещата класа дали би трябвало да бъде нападната Корея. По това време властта се отхвърля от това, само че Япония въпреки всичко превзема Корея. Това става по-късно – сред 1910 и 1945. Заради това и други възгледи на Йошида, в Корея не го възприемат в позитивна светлина. Именно включването на Йошида и неговия възпитаник Когоро Кацура дало мотив на разногласия в корейското онлайн пространство. В последна сметка Sony май са взели вярното решение Rise of the Ronin да пропусне Южна Корея.

Играта излиза на 22.03 за PS5.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР