Те водят невидим живот в периферията на обществото: обикновено нямат

...
Те водят невидим живот в периферията на обществото: обикновено нямат
Коментари Харесай

Живот, пазен в тайна: вижте историята на десет проститутки в Германия

Те водят незабележим живот в периферията на обществото: нормално нямат друга вероятност или са ниско образовани - най-честите аргументи, които карат доста дами да проституират. Една галерия осветлява техния сложен делник, споделя.

Когато са били млади, са си представяли живота си по напълно друг метод. Някои от тях са желали да станат лекарки, други - полицайки. Но през днешния ден - специалност, която продължава да е табу даже в Германия, макар че неморалността на проституцията беше отстранена със закон през 2002 година, а през 2017 бе признат Законът за отбрана на проститутките, който целеше да усъвършенства тяхното състояние.

Проститутките постоянно водят лицемерен живот

Но все пак то не се е подобрило значително. Заетите в този бранш не престават да стават Проституцията е легална, само че дамите стават жертви на стигматизиране, споделя Юлия Веге, основателка на " Амали Манхайм " - съвещателен център за проституиращи дами. " Те постоянно са принудени да водят лицемерен живот. " Проституцията продължава да е надалеч от определението " специалност като всяка друга ", изяснява Веге пред Дъждовни води.

Много хора имат вяра, че проститутките печелят доста, както и че са самостоятелни и работят непринудено. Понякога е по този начин, само че тези дами продават тялото си, с цел да оцелеят, споделя Веге. Повечето не подозират за механизмите и структурите в тази сфера, камо ли за нейната брутална действителност. Изложбата " Без лица - дами в проституцията " на фотографа Хип Йерликая цели да насочи прожекторите към тази тъмна специалност.

Жените във фотографиите носят бели маски. Отсъствието на разположение символизира действителността за проститутки, които би трябвало да крият своята същинска същина пред останалите. Много от тези дами живеят невидими в периферията на обществото.

На фокус: животът на 10 проститутки

Изложбата предизвиква съпричастността, респекта и уважението към секс работничките, които, както всички останали, имат право на достолепие. Трудни житейски обстановки, финансови усложнения, липса на вероятности, постоянно съчетани с ниско равнище на обучение - това са най-честите аргументи, които тласкат дамите към работата в секс промишлеността, счита Веге.

Някои дами за работа и са принудени да упражнят този труд срещу волята си. Чрез разказите за своите усеща, фантазии и очаквания част от тях са създали този фото план вероятен.

 На фотосите дамите крият лицата си зад бели маски.
На фотосите дамите крият лицата си зад бели маски.

Десет дами се включват в плана, а подготовката на изложбата продължава цели две години. Те са взели участие във вземането на решенията на какви местоположения и в какви подиуми да се снимат. В същото време описват и за своя живот. Хип Йерликая прави 1800 фотоси, 40 от тях са включени в изложбата.

" Фотографията може да е рисково оръжие, в случай че попадне в неверните ръце "

Йерликая не за първи път работи с дами в рискови обстановки. Преди години той основава сдружението Acid Survivors, което оказва помощ на претърпелите нападания с киселина в Бангладеш. Сега фотографът не цели проявление на клиширани фотоси за секс услугите, а запознаване на публичното схващане с един напълно друг ъгъл. " Фотографията може да е рисково оръжие, в случай че попадне в неверните ръце ", споделя той. " Човек може да реши да показва и по воайорски и нецензурен метод. Вместо това ние се концентрирахме върху дамите и техните истории ", изяснява той пред Дъждовни води.

 Живот, защитаван в загадка: вижте историята на 10 проститутки в Германия

Черно-белите фотоси демонстрират дамите освен на работа, а и в другите им функции: на майки или чистачки да вземем за пример. Включени са цитати и аудио изявленията. Представянето на дамите с бели маски на лицата е " фотографска интерпретация на един живот в загадка ", споделя кураторката Щефани Херман.

Фотоизложбата " Без лица - дами в проституцията " може да бъде забелязана до 20 февруари 2022 година в Reiss-Engelhorn-Museen в Манхайм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР