Те тестваха различни предупреждения, включително такива за изменението на климата,

...
Те тестваха различни предупреждения, включително такива за изменението на климата,
Коментари Харесай

Графичните предупреждения в стила на цигарени пакети могат да помогнат на хората да намалят консумацията на месо, установява проучване

Те тестваха разнообразни предизвестия, в това число такива за изменението на климата, опасности за здравето и даже бъдещи пандемии, върху хора, които ядат горещи ястия в столовия жанр.

Когато са съпроводени със фотография, предизвестията понижават избора на месни ястия с сред 7% и 10%, съгласно резултатите от изследването.

Изображение: Пример, сходен на един от етикетите за месо употребен в изследването

Джак Хюз, докторант по философия в Дърам, организира проучването с ръководители.

Той сподели: „ Постигането на чисто нула е приоритет за нацията и планетата.

„ Тъй като към този момент е потвърдено, че предупредителните етикети понижават пушенето, както и пиенето на подсладени питиета и алкохол, потреблението на сигнален етикет върху артикули, съдържащи месо, може да ни помогне да реализираме това, в случай че бъде въведено като национална политика. “

За изследването, което следва да бъде оповестено в научното списание Appetite, 1001 възрастни, които ядат месо, са разграничени на четири групи - като на три групи са показани предизвестия, а на другата група не.

Един етикет показваше обезлесена зона с заводски пушек в далечината и текст, който гласеше: „ Яденето на месо способства за изменението на климата. “

Участниците бяха помолени да вземат 20 обособени решения за разнообразни избори на храна – например, избор сред месна паста, печена рибна паста, вегетарианска паста и веганска паста.

След това те бяха запитани за бъдещите си планове да купуват и ядат вариантите за хранене, както и какъв брой привлекателни изглеждаха ястията и какъв брой провокиращи безпокойствие и правдоподобни откриха етикетите.

Главният създател на публикацията доктор Милица Василевич от катедрата по логика на психиката на университета Дърам сподели: „ Вече знаем, че яденето на многото месо, изключително аленото и модифицираното месо, е нездравословно за вашето здраве и че способства за смъртни случаи от замърсяване и изменение на климата.

„ Добавянето на предупредителни етикети към месните артикули може да бъде един от методите за понижаване на тези опасности за здравето и околната среда. "

Според поведенческия специалист професор Иво Влаев от университета в Уоруик, изтъкването на отрицателните последствия от потреблението на месо може да бъде по-ефективно за смяна на държанието, в сравнение с насърчаването на изгодите от различните избори. < /p>

Въпреки това той сподели, че етикетирането би трябвало да е почтено.

„ Човек може рационално да си показа, че фермер за органични пилета в Шропшър ще се опълчи на етикет, който допуска обезлесяване в Амазонка “, сподели той.

„ Осигуряването на правдивост при използването, като се има поради разнообразието от артикули и техните разнообразни въздействия, съставлява доста предизвикателство. “

Изображение: Пакетите цигари имат предизвестия за въздействието на тютюнопушенето върху здравето. File pic

Според NHS месото е добър източник на протеини, витамини и минерали в диетата на човек.

Въпреки това, дружно с Министерството на здравеопазването и обществените грижи (DHSC), здравната работа предлага понижаване до 70 g дневно алено или модифицирано месо по здравословни аргументи - в това число нараснал риск от рак на червата

Учените също показаха угриженост по отношение на въздействието на настоящия мащаб на развъждането на месо и млечни артикули върху околната среда.

Проучване от 2021 година на откриватели от Университета на Илинойс откри, че месото и млечните артикули са виновни за съвсем 60% от излъчванията на парникови газове от производството на храни в международен мащаб – макар че обезпечават единствено 18% от нашите калории.

Прочетете още:
Може ли отгледаната в лаборатория пържола да е отговорът?
Богатите страни „ би трябвало да ядат единствено синтетично говеждо “

По-специално говеждото има въглероден отпечатък до девет пъти по-високо от същото тегло на пилешкото и към 200 пъти по-високо от вегетарианския протеин като фасул, съгласно други проучвания.

Междувременно самостоятелният комитет по изменение на климата, който поучава държавното управление, споделя понижаване потреблението на месо и млечни артикули с една пета би помогнало на Обединеното кралство да извърши екологичните си задължения.

Проучванията обаче откриха, че потреблението на месо към този момент понижава в Обединеното кралство.

Проучване от Оксфорд от 2021 година Университетът откри, че количеството месо, употребявано всеки ден в Обединеното кралство, е намаляло с съвсем една пета през последното десетилетие.

Проучването употребява данни от Националното изследване на диетата и храненето, с цел да оцени измененията в потреблението на алено, бяло, и модифицирано месо от 2008-09 година до 2018-19 година

Изследователите откриха, че междинната дневна консумация на месо на глава от популацията е спаднала от 103,7g на 86,3g, което е понижение от към 17%.

< p> Консумацията на алено месо е намаляла с 13,7 g, до момента в който потреблението на модифицирано месо е спаднала със 7 g, само че британците са яли 3,2 g повече бяло месо дневно, в сравнение с преди десетилетие, откри изследването.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР