Те са закупени по ОП Околна среда 2014-2020 г.“ На 17.02.2021

...
Те са закупени по ОП Околна среда 2014-2020
г.“ На 17.02.2021
Коментари Харесай

Нови 32 мобилни комуникационни системи получи ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

Те са закупени по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 г. “

На 17.02.2021 година, в логистичния център на ГД „ Пожарна сигурност и отбрана на населението “ гл. комисар Николай Николов получи от доктор Васил Баров, президент на „ Ратола Лизинг “ ЕООД ключовете на нови 32 мобилни комуникационни системи, вид 1. Стойността на контракта за доставка на мобилните комуникационни системи и гаранционно техническо обслужване е 2 617 694 лв. без ДДС, а финасирането за закупуването на техниката е обезпечено по проект „ Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по предварителна защита, подготвеност и реагиране на опасности от природен характер “ по Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година “ Договорът за доставката на модерните мобилни информационни системи бе подписан на 25-и септември 2020 година и изпълнен предварително от изпълнителя по Обособена позиция № 1 - „ Ратола Лизинг “ ЕООД.

„ Закупуването и доставката на тези модерни информационни системи по ОП „ Околна среда 2014-2020 “ е част от по-голям и амбициозен план. Дейностите по него са насочени към усъвършенстване на превенцията, готовността и реагирането при риск от бедствия от природен характер, както и осъществяване на адекватни разбори и оценки на различните видове риск. “. Това съобщи шефът на ГД „ Пожарна сигурност и отбрана на населението “ основен комисар Николай Николов, който получи ключовете на нови 32 мобилни информационни системи, вид 1. Кратката гала се състоя в логистичния център на основната дирекция (снимки и видео в приложение).

 "Ратола се е потвърдила през годините като благонадежден снабдител към институционални и частни клиенти, а положителната противоположна връзка, която получаваме от тях за нашите артикули и услуги, ни носи задоволство. Щастливи сме, че от през днешния ден Главна дирекция „ Пожарна безопасности отбрана на популацията ” също е наш клиент. Благодарим Ви за гласуваното доверие - ще създадем всичко, което е по силите ни, с цел да оправдаем Вашия избор " - сподели в своето обръщение д-р Васил Баров, президент на „ Ратола Лизинг “ ЕООД.


Припомняме, че план „ Интегриране, надграждане и оптимизация на процесите по предварителна защита, подготвеност и реагиране на рискове от естествен темперамент “ по ОП „ Околна среда 2014-2020 година “ е ориентиран към оптимизиране на предварителната защита, готовността и реагирането при риск от бедствия от естествен характер (наводнения, свлачища и породените от тях бедствия), както и осъществяване на адекватни разбори и оценки на различните видове риск.
В рамките на плана е предвидено проучване и идентифициране на съществуващите местни информационни системи. На база осъщественото проучване ще бъде построена една обща информационна платформа, интегрираща съществуващите местни системи, съвместима с НСУВРB и с опция за последваща интеграция с Европейска система за обявяване на населението.

Предвижда се правене на предложение за Национален проект за ръководство на риска от бедствия, основан на оценка на риска, който ще регистрира евентуалните въздействия на измененията в климата и съществуващата стратегия за адаптиране към промените му. За задачата ще бъде извършено систематизиране и унифициране на информацията за минали бедствия. От друга страна ще бъде разработена концепция с рекомендации за създаване и прилагане на нов междуинституционален подход за събиране на данни, съпоставими и позволяващи осъществяването оценка на риска.

В резултат на осъществяването на плана и предвидените действия по организиране на образования и мероприятия, както и по техническо застраховане на оперативните екипи, ще бъде нараснала успеваемостта на компетентните органи в региона на превенцията, готовността и реагирането при бедствия от естествен темперамент, основаващи се на съответна оценка на риска. Ще бъде понижено времето за обмен на информация при разбори и оценки на рискове от естествен темперамент, както и времето за реагиране. Процесът на вземането на решение за реагиране в случаите на риск от идно или вече настъпило злополучие от естествен характер ще бъде усъвършенстван. Цели се подобряване на координацията сред органите на изпълнителната власт при управлението на риска за ограничаване/ликвидиране на следствията от бедствия с природен характер.

*Източник: www.ratola.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР