Те са преместили освен това и много техника, каза ръководителят

...
Те са преместили освен това и много техника, каза ръководителят
Коментари Харесай

ЕС: Русия остави по-малка и по-неопитна армия в Южна Осетия

" Те са преместили също така и доста техника ", сподели ръководителят на задачата, гръцкият посланик Димитриос Карабалис.

Независимо от това, даже 15 години след късата война сред Грузия и Русия през август 2008 година, Карабалис не вижда напредване към допустимо разрешаване на спора към отцепническите райони.

Около 200 наблюдаващи на Европейски Съюз сега патрулират от грузинската страна на 390-километровата административна граница с Южна Осетия и 150-километровата линия с Абхазия.

Наблюдателите, в това число 23 немски служители на реда, се изправят непосредствено против съветските войски през разграничителната линия.

Карабалис сподели, че сега не вижда огромна заплаха от експлоадиране на открит спор там.

" Те нямат нито личен състав, нито технология, с цел да създадат нещо ", сподели Карабалис.

Той добави, че същото важи и за грузинската страна на спора.

За разлика от Азербайджан, който е похарчил милиарди долари от петролни доходи, с цел да си върне противоречивия район Нагорни Карабах във война против прилежаща Армения, на Грузия й липсват запаси за струпване на военни сили, сподели Карабалис.

Въпреки това напрежението може да се трансформира в принуждение когато и да е, сподели дипломатът: " Опитваме се да запазим обстановката тук спокойна. Една дребна искра може да провокира огромен пожар. "

Русия размени опитните и подготвени войски в отцепническите райони на Грузия с неопитни бойци и граничари, които не са осведомени със обстановката. По-опитни войски са изпращани да се бият в Украйна.

" Те не знаят кои сме, не са готови. Това е риск за сигурността ", сподели Карабалис. " По тази причина ние разпространяваме листовки на съветски, с цел да разбираем какво вършим ", уточни още ръководителят на задачата на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР