Те са Милена и София. През изминалата година техният проект

...
Те са Милена и София. През изминалата година техният проект
Коментари Харесай

Две вдъхновяващи жени, които дадоха бъдеще на идеята си и променят към добро животът на младите

Те са Милена и София. През миналата година техният план взе присъединяване в най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България.

Ето и какво споделиха те за ПРОМЯНАТА, особено за Edna.bg:

Разкажете ни повече за вашия план – по кое време стартирахте, какъв беше първоначално, какъв е в този момент...

„ Живот на кг “ започва в края на 2016 година Тогава започнахме в първите пет учебни заведения, които ни се наложи ние да търсим, тъй като не бяхме разпознаваеми. Отдавна мислим по тематиката за храната и питателните разстройства, само че започнахме да работим интензивно тъкмо по предварителната защита им и тъкмо тогава заради две аргументи. Едната е обвързвана с епидемиологичното повишаване на случаите на младежи с хранителни проблеми в лечебната ни работа. Другата причина е мястото на храната в общественото пространство. В последните години тя се е трансформирала в свръхценност и концентрира свръх внимание. Разбира се храната е извънредно скъпа и значима за нашето оцеляване, здраве и като декор на общуването. Проблемът е, че тя постоянно замества страсти, запълва неудовлетворености, прикрива неприемането на себе си и другите и така нататък

Накратко „ Живот на кг “ работи с възпитаници от 5 до 12 клас в учебните заведения в тримодулна стратегия, посредством интерактивни техники. Учениците схващат връзката сред стандартите, възприемането на себе си, страстите, които изпитват от една страна и държанието на хранене от друга

За тези две години планът ни порасна, стана различим, подреди се. Вече ни търсят от доста учебни заведения в цялата страна.

Извън „ Живот на кг “ – споделете ни малко повече за вас двете.

Познаваме се от студентските си години в СУ и от този момент работим дружно като психотерапевти и след това обучители. Това са 20 години, в които не просто споделяме професионализъм и другарство, а и продължаваме да сме си забавни и да ни е прелестно дружно. За миналото време доста сме се уеднаквили. И двете имаме висока банкетна просвета. И двете сме леко безпомощни без очила, т.е все по – мъчно виждаме външния свят, само че по-важно е, че зрението ни за вътрешния свят към момента е наред.

Едната обича да рисува, а другата написа стихове.
 Празник за кожата с розов грейпфрут Edna предлага Празник за кожата с розов грейпфрут
Как решихте да участвате в ПРОМЯНАТА предходната година?

Проектът ни се случваше от една година доста сполучливо. Радвахме се на добра противоположна връзка и търсене от учебните заведения, само че имахме потребност да го създадем по – резистентен, структуриран и да развием капацитета му. С други думи, бяхме подготвени за смяна, а ПРОМЯНАТА беше точната смяна за нас. Тя ни даде не просто финансова поддръжка, а различен взор, мащаб, хрумвания, контакти и напредък.

Как се промени животът ви след присъединяване в ПРОМЯНАТА? A “ Живот на кг “?

Станахме доста по-ангажирани и по-вдъхновени. Увеличи се и работата ни, и чувството ни за смисъл.

Какво следва пред „ Живот на кг “?

Планираме да работим с още учебни заведения в София и в страната. Приоритет ни е развиването и популяризирането на лечебната стратегия за хора с хранителни разстройства и техните фамилии. Тя ще направи плана ни финансово резистентен, тъй че работата ни по предварителната защита да продължи да бъде безвъзмездна за учебните заведения. Предстои да стартираме ДМС акция както и образования за експерти за работа с хранителни разстройства.

Какво бихте посъветвали тазгодишните участници в ПРОМЯНАТА?

Да са изобретателни, да развиват концепцията си, да имат смелостта да подлагат на подозрение личните си неоспорими схеми и способи на работа. През цялото време да се състезават най-вече със себе си, а когато се състезават с останалите планове да го вършат с въображение, хъс и почтеност. И не на последно място - да не не помнят да се забавляват.

Припомняме, че до 18 юли се одобряват кандидатури на обществени бизнесмени, които желаят да трансформират живота на децата и младежите на България. Повече за това по какъв начин и самите вие можете да кандидатствате вижте ТУК
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР