Те от своя страна ще получат 100 милиона евро за

...
Те от своя страна ще получат 100 милиона евро за
Коментари Харесай

Европейската комисия се договори с петте страни от ЕС да премахнат ограниченията върху вноса на украинско зърно

Те от своя страна ще получат 100 милиона евро за подкрепяне на засегнатите фермери.

Европейската комисия реализира съглашение с петте страни от Европейски Съюз, които преди този момент бяха наложили ограничавания върху вноса на зърно от Украйна. България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия ще отстранен възбраната и на собствен ред ще получат 100 милиона евро помощ за засегнатите фермери. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

„ Европейската комисия реализира кардинално съглашение с България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия във връзка с хранително-вкусовата продукция от Украйна. Предприехме дейности за справяне с проблемите както на фермерите от прилежащите страни от Европейски Съюз, по този начин и на Украйна. “

- написа Домбровскис в обществените мрежи.

Представителят на Европейската комисия изброи и точките от съглашението. Сред тях премахването на едностранните ограничаващи ограничения от Полша, Словакия, България и Унгария. Освен това се планува използването на „ изключителни защитни ограничения “ за четири типа артикули, а точно пшеница, царевица, рапица и слънчоглед. Освен това съглашението планува поддръжка на засегнатите фермери от посочените страни в размер на 100 милиона евро.

Припомняме, че по-рано редица европейски страни взеха решение да спрат вноса на зърно и други обособени артикули от Украйна. Това стана след митингите на локалните фермери. Те претърпяха загуби заради обстоятелството, че евтиното украинско зърно остана на европейския пазар, макар че в началото се предполагаше, че ще отиде в бедните африкански страни.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР