Те още не се ползват за ефирната програма, но могат

...
Те още не се ползват за ефирната програма, но могат
Коментари Харесай

Огромни Промени В Бнт! Ето Кои Нови Водещи Ще Ни Радват От Есента!

Те още не се употребяват за ефирната стратегия, само че могат да бъдат видени на реклами и билбордове. Логото е в два цвята - черен и още един според от програмата. Слоганът е " Първата стратегия ". И графиката, и мотото препращат към " положителното остаряло минало " на държавната телевизия.

В есенната скица предстояща смяна ще има и в утринния блок. Той ще бъде по-кратък, от 6 до 8 ч, и с по-малко журналистика. " Денят стартира " ще има четирима водещи: Ели Гигова, Даниел Михайлов, Боряна Каменова и Илия Илиев. След новините в 8 ч ще стартира новото предаване " 100% будни " с Мария Андонова, което ще дискутира по-леки тематики. Трансформацията към по-лежерна тема бе един от уговорките, поети от новия общоприет шеф Константин Каменаров пое пред Съвет за електронни медии по време на състезанието за поста.

От Българска национална телевизия прецизират, че макар по-съкратения си вид, " утринният блок резервира своя необятен тематичен периметър и остава фокусиран върху значимите събития от деня и тематиките. Актуалните въпроси ще дискутират експерти от разнообразни области и представители на виновните институции, а обстоятелствата и гледните точки от мястото на събитието ще показват репортерите на Българска национална телевизия ".

Водещите на " Денят стартира ": (от ляво на дясно) Боряна Каменова, Илия Илиев, Даниел Михайлов и Елеонора Гигова Снимка: Българска национална телевизия

На всеки 30 минути в утринния блок ще има вести, които ще води Боряна Каменова, позната от предаването " Българска национална телевизия Такси ". Боряна е приключила " Скандинавистика " и " Международни връзки и дипломация ".

Своя графа ще има Ели Гигова. Тя е добре позната на феновете и като водещ от Българска национална телевизия (последно на спортните студия на едно от международните шампионати по футбол), и от други малките екрани - да вземем за пример от " Здравей, България " по Нова. Гигова ще води рубриката „ Животът в мрежата “ с истории, които провокират дискусия в обществените мрежи или се радват на голям брой фенове в он-лайн пространството. Водещата е приключила Аудио-визуална публицистика във френски лицей, по-късно „ Международни връзки “ в Париж и магистърска степен от Колежа по интернационалните и публични въпроси към Университета „ Колумбия “ в Ню Йорк.

Даниел Михайлов, който водеше предаването „ Денят стартира “ преди лятната програмна пауза, ще е главен водещ, а Илия Илиев ще поеме спортните тематики.

Размествания за стратегиите за просвета

Междувременно стана ясно, че Георги Ангелов от " История.БГ " и " Библиотеката " е трябвало да се откаже от едното от двете излъчвания поради ново решение всеки водещ да е лице най-вече на една продукция. Ангелов избрал да се отдръпна от " Библиотеката ", заяви той във фейсбук профила си. По информация на OFFNews " Библиотеката " ще води Николай Колев.

Засега от малкия екран не са коментирали новата инструкция и не оповестяват кои други водещи ще засегне. Неофициално - претекстът бил, че в нито една телевизия няма водещи с по две излъчвания.

Директивата визира и създателя на " Вяра и общество " Горан Благоев, който от септември би трябвало да се раздели с " История.БГ ". " Вяра и общество " се мести в нов час - в 14:00 в събота вместо в 17:00. " История.БГ пък ще се излъчва три пъти в месеца, а в последната седмица от всеки месец ще има съревнование на историческа тема с различен водещ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР