Те общо взето ни смятат за лигльовци и че могат

...
Те общо взето ни смятат за лигльовци и че могат
Коментари Харесай

Според британския парламент руски клептократи заплашват сигурността на Великобритания

Те общо взето ни считат за лигльовци и че могат да се възползват от всички свободи и правна отбрана (във Великобритания), до момента в който крадеш вкъщи. Така че крадеш на място с юридически нихилизъм и изсаняш открадното на място със солидно правосъдие. "

Този откъс от журналиста Люк Хардинг е включен в публикувания в понеделник отчет на комисията за външна политика на английския парламент, озаглавен " Златото на Москва: Руската корупция във Англия ".

В него депутатите заключават, че острите думи, които министър председателят Тереза Мей употребява по адрес на ръководещите в Русия след нападението против Сергей Скрипал при започване на март 2018г., не са последвани от задоволително безапелационни дейности против " прикриването и прането в Лондон на пари, насъбрани от корупция от президента Путин и неговите съдружници ".

" Това са активи, на които Кремъл може да разчита постоянно за директна или косвена поддръжка на акцията на президента Путин да подкопава интернационалната система от правила, да отслабва нашите съдружници и да унищожава взаимно подсилващи се интернационалните мрежи, подкрепящи английската външна политика ", се споделя още в отчета.

Заключения на някои от източниците на комисията са, че така наречен съветски пари, изнесени към Англия, в това число нейните отвъдморски територии, са в границите на най-малко 100 милиарда паунда и надалеч не всички тези милиарди са от корупция и незаконни дейности. От една страна на сумата се гледа като на източник на изгоди за лондонското Сити, финансовата система и имотния и първокласен пазари. От друга, фактът че дружно с парите доста руснаци са " изнесли " и децата и фамилиите си във Англия, се възприема като един тип осигуровка, че няма да има ескалация на напрежението с Русия, стигаща до опасност от въоръжен спор. Но от трета, депутатите заключават, че вредите от по този начин създалото се състояние са по-големи от изгодите, в това число тъй като по този начин без проблеми се заобикалят наказания.

"Златото на Москва: Руската корупция във Англия " (на английски)

" Не може повече да се продължава по този начин, като че ли нищо не се е случило. Мащабът на вредите, които тези " мръсни пари " могат да нанесат на ползите на английската външна политика е доста по-голям, в сравнение с съветските транзакции в Ситито. Няма оправдания Англия да се затваря очите, до момента в който клептократите на Путин и потъпкващи човешките права употребяват пари, изпрани през Лондон, с цел да корумпират наши другари, да отслабват съюзите ни и да подкопават вярата в нашите институции ", съобщи консервативният член на Народното събрание Том Тъджънхет.

В отчета се приканва държавното управление да попречи на опцията Русия да набира валута през финансовите пазари и центрове в Лондон. Като образец за спорната обстановка се сочи това по какъв начин на 16 март - единствено два дни откакто Мей изгони 23-а съветски дипломати поради обвиняването, че Москва най-вероятно стои зад покушението с нервнопаралитично вещество - Русия сполучливо е пласирала емисия еврооблигации за 4 милиарда $, от които съвсем половината са закупени от вложители от Англия. Денпреди това такива вложители са взели участие в договорка с облигации на " Газпром " за 750 млн. евро, осъществена през съветската банка ВТБ Капитал, която другояче е обект на наказания.

Правителството би трябвало " ясно да съобщи, че Кремъл към този момент е нежелателен на пазарите ни, би трябвало да сме единни в напъните си за поддържаме думите си с дейности - в Ситито, посредством държавната политика и със съдружниците ин в Съединени американски щати, Г-7 и Европейски Съюз ", приканва още Тъджънхет.

Руският дипломат Александър Яковенко предизвести, че държавното управление би трябвало да внимава, тъй като негови сънародници приготвят отбрана на ползите си пред съда, че да се постановат наказания, " единствено тъй като някой е другар на някого не е никакво правно съображение " и че всичко това слага под въпрос репутацията на Англия да пази хората на нейна територия посредством господство на закона.

В отчета се изяснява какви са част от тези руснаци. " Налице е директна връзка сред благосъстоянието на олигарсите и способността на президента Путин да ползва нападателната си външна и вътрешна политика. Съвременните олигарси дължат благосъстоянието си на президента и в подмяна на това работят като източник на частно финансиране за Кремъл. "

Оливър Бълой, един от поканените да свидетелстват пред комисията, разказва: " Всъщност, сходно на средновековните аристократи, разполагали с имущество по волята на краля, олигарсите имат своето благосъстояние по волята на Путин. Те би трябвало да го имат и да му се любуват в подмяна на това, че той получава каквото изиска и когато го изиска ".

Общо взето същото изяснява и Роман Борисович, руснак, който живее в Лондон от две десетилетия. Финансист и борещ се с корупцията, той поддържа Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални и бе основен воин в From Russia with Cash, документален проверяващ филм на Сhannel 4. " Гледайте на съветските олигарси като на гласа. Няма значение какъв брой разнообразни може да ви наподобяват - единият има футболен клуб, другият дарил пари на Оксфорд, третият бил в пандиза по време на комунизва - сред тях има нещо доста общо. Те могат да бъдат оценени по един и същи аршин, тъй като не са станали сами предприемачи по американски фасон, а всеки от тях е направил парите си посредством връзките с съветското държавно управление... Тази връзка ги принуждава да вършат всевъзможни услуги на Путин, било то скрити, забележими или невидими. Може едната година да дарят 7 милиона $ на Републиканската партия в Съединени американски щати за изборите за президент, а другата да поддържат антиемропейска неправителствена организация в Гепрмания. Всички те вършат едно и също, просто ние н евиждаме множеството от стореното. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР