Те няма да бъдат използвани за спасяване на тежки медицински

...
Те няма да бъдат използвани за спасяване на тежки медицински
Коментари Харесай

Въздушните линейки: Ще бъдат ли използвани за спасяване на тежки случаи?


„ Те няма да бъдат употребявани за избавяне на тежки медицински случаи. Те могат да бъдат употребявани за превозване на нормализирани заболели “, сподели съветникът на транспортния министър и някогашен шеф на „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ Захари Алексиев.

По думите му отговорността за транспорта на заболели и пациенти се преценява с решението на здравната експертиза.

„ Количеството на здравната инсталация и дали да я има, или не се дефинира от лекарите, които дават позволение за превозване на болния. Ако няма такава инсталация на борда, той няма да бъде транспортиран. Ако не е належащо да има, той се транспортира “, добави Алексиев.

Ще бъде построен координационен център, който ще поема поръчките от 112 и по лични логаритми ще ги подава на авиационния оператор, който ще извършва поставената задача.

„ В тази авиационна конструкция са построени безусловно всички вътрешни правила и системи за ръководство на авиационната сигурност. Прибавянето на още една активност към тази организация ще подсигурява, че тя ще бъде изпълнявана с оптималните стандарти за авиационна сигурност “, сподели още Захари Алексиев.

На персоналния състав в сдружението „ България Хели Мед Сървиз “ ще бъде препоръчано да стартира работа в Държавния авиационен оператор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР