Те бяха кралиците на подиума, богини с изваяни тела и

...
Те бяха кралиците на подиума, богини с изваяни тела и
Коментари Харесай

Блясък без срок на годност: Как изглеждат днес супермоделите от 90-те

Те бяха кралиците на подиума, богини с изваяни тела и перфекти пропорции, които украсяваха кориците на стилните списания. Те сътвориха един към този момент изхабен термин в света на модата - “супермодел ”. 

Тази дума става популярна през 80-те, когато моделите стартират да се трансформират в звезди, а не просто в ходещи закачалки за дизайнерски дрехи.

До средата на 90-те супермоделът към този момент се трансформира в основно настоящо лице в медийния пейзаж. Извенъж те получават собствен личен глас - участват в токшоута, пишат клюки за тях в жълтите колонки, снимат ги по какъв начин купонясват в най-готините нощни заведения и даже получават роли в киното. 

Супермоделите ботинират наличието си в хайлайфа през 90-те години - една нова епоха за специалността. Британският Vogue слага самобитно начало на тази епоха с една паметна фотография. Списанието избира за януарския си брой през 1990 черно-бяла снимка на Наоми Кембъл, Синди Кроуфорд, Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста и Татяна Патиц. 
                             

Кадърът бил сниман от фотографа Питър Линдберг, който съумял да добави чувство за натурализъм във времена на прекомерно ретуширане на фотосите. Хуманистичният му метод бил въодушевен от документалистиката и уличната снимка. Той желал да промени усещането за съвършенност. 

Друго изображение, което улавя зората на новата генерация от модели е голата черно-бяла снимка направена от Хърб Риц. На нея можем да забележим Патиц, Кембъл, Търлингтън и Кроуфорд, съпроводени този път от Стефани Сиймур. Това мощно контрастно избражение в действителност било снимано през 1989-та година, само че едвам след фотографията на Линдберг работата на Риц съумяла да тласне славата и триумфа в ръцете на тези красиви дами. 
                             

Светът желал да ги гледа, да знае повече за тях, за животите им – и за положителното, и за неприятното. Те имали какво да предложат освен пред камерите. 

Днес Кембъл, Патиц, Търлингтън, Кроуфорд и Еванджелиста за познати като “оригиналните супермодели ” . Те станаха лица на козметични марки и парфюми, сътвориха лични марки и участваха в телевизионни излъчвания. 

Според мнозина познавачи и фенове на модата, ерата на супермоделите е окончателно изгубена. Днес в окото на медийното внимание плуват дузина нови извънредно известни модели, само че те в никакъв случай няма да съумеят да разсънят това неспокойствие като през 90-те. Защото с цел да си супермодел не стига единствено да си доста красива и да вървиш наперено по подиума. Трябва да имаш това нещо, това невероятно за изложение наличие, което единствено тези дами, които построиха нещо ново в модата, имаха. 

Нека си напомним кои са те и да забележим дали са успели да запазят оня несравним искра.
 Как наподобяват през днешния ден супермоделите от 90-те  Как наподобяват през днешния ден супермоделите от 90-те  Как наподобяват през днешния ден супермоделите от 90-те  Как наподобяват през днешния ден супермоделите от 90-те
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР