Засилено е полицейското присъствие в района на село Логодаж заради

...
</TD
>Засилено е полицейското присъствие в района на село Логодаж заради
Коментари Харесай

Напрежение в Благоевград заради събарянето на частен приют за кучета

Засилено е полицейското наличие в региона на село Логодаж поради за събарянето на постойките (клетките) в Център за краткотрайно настаняване на потърпевши животни " Оскар и Лора 2019 “ Благоевград, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

По време на конференция кметът Илко Стоянов съобщи, че това не е подслон, а е хранилище за разпространяване на кучета из целия град. " Това в никакъв случай не е било подслон, не е поискано да е подслон. Никога не е имало заявление това да се случи. Аз ползвам закона. Протестът сега е против закона “, сподели още той.

Кметът напомни, че преди няколко месеца е била извършена взаимна акция с полицията, при която е открит лек автомобил, в който са транспортирани две кучета от Центъра за краткотрайно настаняване, които е трябвало да бъдат пуснати в региона на гробищата.

" Издадох заповед за инспекция и бе открито, че всичко във въпросния подслон е нелегално. В момента от мен се желае и ми пишат е-майли да не се ползва закона. Няма да позволявам изключения, тъй като в противоположен случай ще стартираме да живеем против закона. Имаше подписка в ж.к " Запад “, че нелегално живеят хора - наркомани и други. Отидохме премахнахме мястото.Трябваше да го оставим ли? “, попита кметът на Благоевград.

Според градоначалникът въпросните кучета се пускат в града и хапят децата. Стоянов акцентира, че той изрично няма да допусне това и ще пази жителите на общината.

" Никой не протяга ръка на кучета от въпросния " подслон “. Клетките, в които са държани са с ненормални условия. Жестокост към кучета. Преди месец взехме 11 кучета от " приюта “. Състоянието им доста се усъвършенства “, разяснява Стоянов.

Общинският кмет акцентира, че няма нито един документ за този подслон. Установено е, че теренът, върху който е построен е благосъстоятелност на фондация " Оскар и Лора 2019 “, само че същите не са поддавали документи и не са поискали от общината легализиране на мястото.

" Мястото, от където се разселват кучета в този град, не може да съществува. Нямаме срещу да се създадат частни приюти, даже ще спомагаме, само че би трябвало да има указател. Кучетата да се завеждат по съответния ред “, посочи Стоянов.

По време на конференцията стана ясно, че след събарянето на постройките ще се предложи на протестиращите да осиновят жителите му, в случай че откажат, Общината ще се погрижи за кучетата, като същите ще бъдат настанени в общинския подслон. За същите ще бъдат положени всички нужни грижи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР