Заради непремахнати в срок агитационни материали коалицията “Продължаваме промяната -

...
</TD
>Заради непремахнати в срок агитационни материали коалицията “Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

ДБ и ПП отнасят глоба заради плакат в Пловдив?

Заради непремахнати в период пропагандни материали обединението “Продължаваме смяната - Демократична България " може да бъде санкционирана от 1000 до 5000 лв.. Точно до бариерата и будката на Общинска защита на ул. " Княз Александър Дондуков Корсаков " продължава да ни посреща обликът на - към този момент определен за депутат в 49-ия парламент, видя Plovdiv24.bg.

Припомняме, че позволените за слагане на пропагандни материали места, са избрани от кмета, а на здания, огради и витрини това става с позволение на притежателя или шефа на парцела.

Съгласно Изборния кодекс (чл. 186, алинея (3)) “партиите, обединенията и инициативните комитети в 7-дневен период след изборния ден отстраняват поставените от тях пропагандни материали ". Плакатът, който е и от двете страни на рекламното оборудване на тротоара, продължава да седи към този момент 10 дни отвън посочения период.

По наша информация Пловдивският общински инспекторат към този момент прави инспекции в целия град за непремахнати пропагандни материали. 

В съответния случай с обаче няма потребност от кой знае каква инспекция, защото това нарушаване се намира безусловно под носа на Здравко Димитров и отрасловия заместник-кмет, които постоянно минават около мястото, с цел да стигнат до работа в Общината.

При издадено наказателното разпореждане усмихната физиономия на ще направи неприятна услуга на обединението ПП/ДБ. Тук идва и забавният миг: със сумата от 1000 до 5000 лв. ще бъдат санкционирани лицата, които съставляват политическата групировка, а те са цели четирима -,, и Атанас Атанасов.

Разбира се, на фона на обществено оповестените данни за сериозните суми, вложени в акцията им, надали санкция от 1000 до 5000 лв. ще ги впечатли. Ние пък задаваме по-сериозния въпрос: погазването на Изборния кодекс от самообявилите се за “добрите сили " не ги ли трансформира в това, против което крещяха през последните 2 години?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР