Започна изграждането на новия парк на мястото на бившата Гарнизонна

...
</TD
>Започна изграждането на новия парк на мястото на бившата Гарнизонна
Коментари Харесай

Започна изграждането на голям парк в Пловдив, ще има 400 метра ограда и камери

Започна построяването на новия парк на мястото на някогашната Гарнизонна фурна в " Западен “. Очаква се той да бъде напълно подготвен напролет на идната година.

Проектът е разграничен на два стадия. В първия ще бъдат построени 1500 кв.м. настилки, две детски площадки – за малчугани до 3 години и за деца от 3 до 12 години, като общата им повърхност ще е 450 кв.м. Ще има и фитнес навън, който ще бъде ситуиран на повърхност от 160 кв.м. и ще бъде оборудван с три маси за тенис. Във втория стадий се планува да се реновира и съществуващия в този момент парк в съседство с нови настилки, нови пейки и маси за шах. Така той ще бъде обвързван с новата част в една обща зелена зона с повърхност от над 8 декара. Кметът на " Западен “ посочи, че на процедура двата стадия ще се застъпят.

Целият парк ще бъде обезопасен с ограда, която ще е с дължина от 400 метра. В първия стадий тя ще бъде сложена от страната на бул. " Пещерско шосе ", бул. " Копривщица “ и страната откъм блоковете.

" За нас е доста значима сигурността на всички хора и изключително на децата, които ще посещават парка. Той ще е наобиколен напълно с ограда, като по нея ще има храстовидна растителност, която също е планувана в плана. Ще имаме осветяване и видеонаблюдение, както и поливна система с капково напояване, ще бъдат засадени и локални типове растителност “, съобщи, който инспектира старта на работата по обекта. Той призна, че има концепция в бъдеще Коледната елха да бъде сложена точно в новия парк, с цел да посреща всички хора, влизащи в регион " Западен “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР