Заместник-кметът посрещна днес в Градската художествена галерия на ул. Съборна“

...
</TD
>Заместник-кметът посрещна днес в Градската художествена галерия на ул. Съборна“
Коментари Харесай

Заместник-кметът Пламен Панов представи Пловдив пред 22-а високопоставени държавници

Заместник-кметът посрещна през днешния ден в Градската художествена изложба на ул. " Съборна “ в Стария град, 22 дипломати от 22 страни, които дойдоха в Пловдив, за  да се включат в образование, проведено от Дипломатическия институт към министерство на външните работи. 

Сградата на Градската художествена изложба в Стария град на Пловдив, е една от най-забележителните постройки в града. Тя е проектирана от Йосиф Шнитер - първият проектант на града през 1881 година и е непокътната в ослепително положение и до през днешния ден.

Дипломатите са назначени през последната една година и затова минават тематични образования в разнообразни модули, за да опознаят страната, в която ще работят няколко години в рамките на  дипломатическия си мандат.

Настоящият модул е 4-ти поред, а тематиката е " Въвеждащ семинар за новопристигнали членове на дипломатическия корпус “. Той цели задграничните дипломати да имат опция да опознаят богатата българска история, културните, икономическите и обществените специфики на страната ни.

Това е третият път, в който заместник-кметът е поканен да изнесе сказка и да организира среща-разговор с дипломати в Пловдив. Обучението и срещите се организират на британски език, а в програмата на участниците, които са консули, първи, втори и трети секретари, политически, стопански и културни аташета в посолствата на страните: Албания, Аржентина, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Дания,  Египет, Германия, Англия, Индия, Ирак, Израел, Италия, Япония, Казахстан, Монголия, Португалия, Румъния, Саудитска Арабия, Испания, РСМакедония и Съединени американски щати,  е заложено посещаване на определени културни обекти в Пловдив и лекции по места. До края на града те ще посетят и Етнографския музей, изложба " Капана “ и обекти в Стария град.

Заместник-кметът показа основни аспекти от политиката на Община Пловдив в региона на културата, туризма, опазването на културно-историческото завещание, както и съответна информация за икономическите индикатори на Пловдив, eдин oт нaй-гoлeмитe индycтpиaлни цeнтpoвe в Югoизтoчнa Eвpoпa  и данни за профила на целия район Пловдив.

на драго сърце отговори и на множеството въпроси, които задграничните дипломати зададоха по време на свободния диалог. Това е и най-интересната част от образованията, която протича в извънредно другарска атмосфера и основава отлични контакти както сред хазаин и посетители, по този начин и сред самите участници.

Срещата диалог приключва постоянно с обща фотография за спомен от образованието. В края на деня, преди отпътуването им назад за София, дипломатите ще получат документ от Дипломатическия институт към Министерство на външните работи на къса гала в Епископската базилика на Филипопол.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР