За 294 календарни дни и срещу сумата от 149 966,03

...
</TD
>За 294 календарни дни и срещу сумата от 149 966,03
Коментари Харесай

Реставрират една от най-емблематичните къщи в Стария Пловдив

За 294 календарни дни и против сумата от 149 966,03 лв. без Данък добавена стойност ще бъде реставрирана фасадата на къща " Павлити " (Синята къща). Това оповестиха от общински институт " Старинен Пловдив ".

Консервационно-реставрационните действия, изпълнени в сходство с план, координиран от Министерство на културата по реда на Закона за културното завещание, би трябвало да приключат не по-късно от 15 декември 2023 година Автор на плана по част КРР е реставраторът Никола Стоянов.

Договорът за осъществяване е подписан с компания " Рестстрой " ЕООД въз основа на резултатите от завършилата оповестена социална поръчка по реда на Закона за публичните поръчки.

Къща " Павлити " е построента в средата на XIX век и е била благосъстоятелност на богатия търговец от Пещера Георги Павлити (Политоглу). С обилната си украса, присъщото еркерно наддаване и изписания холкел, обектът е един от пространствените и градоустройствени репери в тъканта на Стария град.

Сградата е оповестена за архитектурно-строителен и живописен монумент на културата през 1949 година и има статут на недвижима културна полезност от " национално значение ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР