Във връзка с писмо от 14.04.2022 г. на министъра на

...
</TD
>Във връзка с писмо от 14.04.2022 г. на министъра на
Коментари Харесай

Областна администрация - Благоевград с позиция относно казуса с бившите казарми

Във връзка с писмо от 14.04.2022 година на министъра на районното развиване и благоустройството, адресирано до регионалния шеф господин Валери Сарандев и до кмета на Община Благоевград – господин Илко Стоянов, Министерството указва, че мероприятията, за които е възложен парцелът на Община Благоевград не са осъществени и парцелът следва да бъде трансфериран от общината още веднъж на страната. Това оповестиха от Областна администрация - Благоевград.

Проверка по отношение на законността на постройките е осъществена през 2019 година, като констатацията на РДНСК- Благоевград е, че съществуващите в парцела три здания са нелегално преустроени и следва да се прекрати тяхното прилагане. Повторната констатация от осъществената инспекция от ДНСК- София през месец януари 2023 година още веднъж отбелязва, че постройките не са въведени в употреба и същите не следва да се употребяват на законово съображение.

В писмото на ДНСК от 18.01.2023 година се указва на Община Благоевград да не извършват строително-монтажни работи до издаване на позволение за градеж.

В нареждането на ДНСК- София не се лимитира достъпът до постройките, както и не се лимитира допускането на хора до тях. Не се не разрешава пребиваването на спортните клубове в пространствата, а се указва, че рискът от потреблението на противозаконни здания е напълно върху Община Благоевград. 

Освен това посочените здания не съставляват спортни обекти по смисъла на общинската разпоредба, не са включени в листата на общинските спортни обекти и за тях няма ред и условия за отдаването им чартърен или прилагане.

В тази връзка регионалният шеф на област Благоевград – господин Стоян Христов приканва всички институции към отговорно държание, гарантиращо сигурността, запазване живота и здравето на децата на Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР