В управата на пловдивския затвор разполагали с оперативна информация, че

...
</TD
>В управата на пловдивския затвор разполагали с оперативна информация, че
Коментари Харесай

В Пловдив затворници натопили убиец на бизнесмен

В управата на пловдивския затвор разполагали с оперативна информация, че наказаният на пожизнен затвор палач Божидар Атанасов готви бягство и крои проекти да се достави с револвер. Друг наказан съобщил, че убиецът възнамерява да изчезне по време на разходката си на така наречен огромно каре, тъй като тогава има по-голяма независимост на деяние.

Това се е случило на 28 април м. година и същия ден килията на Атанасов е претърсена. Открит е мобилен телефон, при чието изземане той оказал опозиция и се наложило да бъде използвана мощ.

След отключването на апарата в него били открити описания на времето, належащо за напредване от пандиза до някоя друга точка – примерно до Първо районно – 5 минути. Отделно имало точните написания по часове на някои мероприятия в тъмницата. По тази причина управлението е взело решение да реалокира Божидар Атанасов да излежи присъдата си в София.

Той обжалвал заповедта за това и декларирал пред Административния съд в Пловдив, че не е кроил проекти за бягство. " От 2015 година ми се подмята по какъв начин съм щял да тичам и копая канали, само че по какъв начин се случва това с 8 индивида в стаята. Представете си по какъв начин 60-годишен човек бяга от пандиза при 60 железни порти и от тези млади момчета “, споделил той.

И допълнил, че времевите написания в телефона му и ползата му към оръжията са свързани с неговата отбрана и опитите му за обновяване на едно от делата против него.

Божидар Атанасов е с влезнала в действие доживотна присъда за убийството на предприемача Огнян Харизанов-Лудия през август 2007 година, осъществено, когато е бил в отпуск от пандиза, където по това време изтърпявал наказване за разпространяване на опиати. Той е наказан на пожизнен затвор и за убийството на митничаря Георги Дребчев през 1999 година, което беше разкрито 15 години по-късно. По това дело обаче още се чака произнасянето на Върховен касационен съд.

Административните магистрати в Пловдив намират за недоказани проектите за бягство, тъй като има данни, че избрани пандизчии не желаят Божидар Атанасов да излежава присъдата си в Пловдив. А и подадената от съкилийник информация не е тествана съответно. За разписанията какъв брой време би лишило напредването му от пандиза до обещано място съдът счита, че са свързани с излизането му в отпуск преди 16 години, когато е трябвало да се записва в някое районно. Така заповедта е анулирана с решение, което е дефинитивно, написа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР