В предаването Цветовете на Пловдив на 6 юни, вторник, от

...
</TD
>В предаването Цветовете на Пловдив на 6 юни, вторник, от
Коментари Харесай

Ето какво ще чуете на 6 юни в предаването Цветовете на Пловдив на честота 89.9

В предаването " Цветовете на Пловдив " на 6 юни, вторник, от 14.00 до 15.00 часа ще чуете любопитни детайлности за знаков алхеологически обект в града.

Знаете ли, че първото заселено място на античния Пловдив е Небет тепе? Това е едно от тепетата на Пловдив, запазили се до наши дни, към които е бил издигнат градът. Заедно с Джамбаз тепе и Таксим тепе се образува Трихълмието, на което е бил ситуиран античният град.

При почистване на Небет тепе е оголен скришен тунел в скалния масив на северната стена от времето на Юстиниан Велики (6 век). Според съмнение през него е прекосявал самият деятел Павел. 

Археологическият комплекс към момента не е разкрил всичките си секрети и продължава да се създава от експерти. 

Кога ще бъде открит обекта, който сега се реставрира, консервира и социализира по план за 8 милиона лв., ще разберем от неговия началник инж. Таня Петкова. 

От ръководителя на разкопките - проектант София Христева пък ще научим има ли нови разкрития и секрети и какво тъкмо се работи сега там. Тя ще показа със слушателите и своето отзиви за това би трябвало ли да бъде заварден обекта. 

В края на предаването " Цветовете на Пловдив " ще чуете какво забавно следва до края на седмицата на културните подиуми на Пловдив.

Слушайте ни и този вторник в Пловдив, на периодичност 89.9 по Радио " Фокус "!


Водещ и създател на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР