В голяма група във Facebook, Сергей Иванов разказва интересни факти,

...
</TD
>В голяма група във Facebook, Сергей Иванов разказва интересни факти,
Коментари Харесай

Тази сграда с впечатляваща архитектура има много интересна история

В огромна група във Фейсбук, Сергей Иванов споделя забавни обстоятелства, свързани с една от най-впечатляващите здания, видя  Ruse24.bg. От написаното излиза наяве, че къщата е издигната през 1892 година от Стефан Симеонов.

Публикуваме текста без редакторска интервенция: 

Тази красива слънчева къща е издигната през 1892 година от Стефан Симеонов, прочут търговец, банкер и държавник, родом от Габрово, само че преселил се в Русе. Една от дъщерите му - Евгения, се омъжва за Атанас Семизов, юрист по специалност, младото семейство заживява в нея и затова хората почнали да назовават този дом " Семизовата къща ".

На отсрещната страна е издигната друга хубава къща. Тя е била на Иван Симеонов, брат на Стефан. Братята Симеонови са построили и постройката ул. " Александровска " 2, в този момент благосъстоятелност на Банка ДСК - доста красива сграда с висока архитектурна стойност, проектирана от Нигохос Бедросян.

Къщата на фотографията в този момент е благосъстоятелност на община Русе (Инф. от " Сградите... ", В. Дойков и М. Димитрова, " Русе и неговите покрайнини " и други).
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР