УХТ ще бъде домакин на среща дискусия с представители на

...
</TD
>УХТ ще бъде домакин на среща дискусия с представители на
Коментари Харесай

УХТ - Пловдив събира 45 училища по темата за професионалното развитие

УХТ ще бъде хазаин на среща полемика с представители на междинни учебни заведения и професионални гимназии. Тя ще се организира на 9 февруари 2023 година от 11 ч. в зала " Хоризонт “, оповестиха от университета.

Основен мотор за събитието е Младежкото настоятелство в университета, в което вземат участие младите преподаватели. Те ще презентират обновените наименования на специалностите и осъвременените образователни проекти, съгласно изискванията на образование в междинното учебно заведение и целящи да удовлетворят потребностите на действителния бизнес, уточни зам.-ректорът по образователна активност доцент Христо Спасов.

На срещата присъстващите ще бъдат осведомени с образованието в УХТ – факултети, специалности, периоди за кандидатстване, изпити, балообразуване, класиране и записване.

Ще бъдат показани и форми на взаимна активност сред университета и учебните заведения:

Националния училищен конкурс " Млад откривател 2023 “; Състезания за възпитаници, станали към този момент традиционни; Участията в тях дават опция на учениците да продължат образованието си във висшето учебно заведение, в случай че се показват добре.

На срещата ще бъдат показани и опциите за професионално развиване, които УХТ дава на учителите посредством квалификационни курсове и докторантури.

Очаква се в полемиката да се включат повече от 45 учебни заведения от цялата страна, с които УХТ има контракти за партньорство.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР