Учениците от туристически клуб Алеко при СУ Никола Вапцаров -

...
</TD
>Учениците от туристически клуб Алеко при СУ Никола Вапцаров -
Коментари Харесай

Пловдивски ученици се поклониха пред лобното място на Алеко Константинов

Учениците от туристически клуб " Алеко " при СУ " Никола Вапцаров " - гр. Пловдив с началник старши учителят и инструктор по туризъм Елеонора Янчева уважиха паметта на патрона си, като сервираха цветя на лобното място на Алеко Константинов до с. Радилово и на паметника в гр. Пазарджик.

Възпоменанието във връзка 126 години от гибелта на Щастливеца бе проведено от туристическо съдружие " Чернатица " - гр. Пловдив с ръководител госпожа Анна Камчева. На 13 май в 10 часа пред паметника на Алеко се събраха представители на всички пловдивски туристически сдружения, които показаха своето поклонение пред огромния български публицист, юрист и държавник. Към тях се причислиха и ръководителят на БТС Венцислав Венев, както и членът на УС на БТС Васил Николов.

Г-жа Камчева произнесе възпоменателно слово, в което акцентира, че неумиращ е нравственият образ на Алеко и дълбокото разбиране, че над всички идеали стои един единствен, висш блян – " Да не променяме в никакъв случай на себе си и на оная съвест, която носим у себе си! “.

Г-н Венев описа на учениците за делото на Алеко и за приноса му за развиването на проведения туризъм в България.

В 11 часа поклонението продължи на лобното място на Щастливеца. Присъединиха се и членове на туристическото сдружение от с. Бъта. Там всички възпитаници, както и представители на всички присъстващи туристически организации, сервираха венци и цветя. Хор " Здравец " към Търговско дружество " Шипка " с диригент Иван Чапанов извърши китка от планинарски песни. В памет на Алеко прозвучаха и хумористични мелодии, изви се кръшно хоро.

Празникът завърши на хижа " Добра вода " с песни, танци и положително въодушевление. Всички туристи се зарадваха на дейното присъединяване на учениците. В тяхно лице те видяха, че делото на Алеко ще продължи!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР