Ученици от руската гимназия в Пловдив се оплакаха, че учители

...
</TD
>Ученици от руската гимназия в Пловдив се оплакаха, че учители
Коментари Харесай

Учители в елитно училище в Пловдив ходят неподходящо облечени? Ученици недоволстват и за униформите

Ученици от съветската гимназия в Пловдив се оплакаха, че учители " издевателстват " над тях във връзка с задължителността на носенето на униформи. 

Ето сигнала, който пристигна в редакцията на Plovdiv24.bg:

" Здравейте, бих желал да ви осведомявам за дадена обстановка в Руската гимназия в Пловдив. Както е известно това е едно от учебните заведения, в които носенето на униформи е наложително, като се предлага тениска, суичър и риза с вратовръзка, които учениците сами би трябвало да закупят. Свързвам се с вас във връзка с обстоятелството, че в последно време, при инспекциите за униформи, учителите издевателстват, като настояват, че не може учениците да носят единствено една част (тениска) със свое лично облекло над нея.

Те държат да се закупи и учебен суичър, което навежда на мисълта, какво ще стане през зимата, когато както директорката разгласи, няма да има пари за парно. Ще би трябвало да мръзнем по суичъри и тениски, тъй като не може да имаме лично яке от горната страна?

Също по този начин държа да отбележа, че учителите не поддържат еднообразен тип и вземат участие в образователния развой по маркови облекла, скъсани дънки и тениски с надписи, каквито на нас учениците са неразрешени. Не се надявам на доста, само че считам, че една медия като Plovdiv24.bg може да хвърли малко светлина и да покаже на учебното заведение, че униформеният тип не е най-належащият проблем ".

Plovdiv24.bg се свърза с директорката на учебното заведение Вихра Ерамян, която бе безапелационна, че не е съгласна с думата " издевателстване ", защото не е имало случай на изгонени деца поради униформи, по този начин както се е случвало в други гимназии в страната. " Това, което желаеме, е да научим децата, че в живота има правила, които би трябвало да се съблюдават ". 

" Те постоянно поставят над тениската пуловер, отвън униформата, с пред текст, че им е студено. Вчера да вземем за пример, донесохме термометър и премерихме температурата в клас, при два отворени прозореца беше 27 градуса. А те демонстрират единствено якичката на тениската и споделят, че са с униформа. Аз разбирам тяхното предпочитание да не носят униформи, само че във всяко учебно заведение в Западна Европа униформите са наложителни.

Ние ги учим на това, че има дрескод, който е наложителен във всяка институция.  Ако работиш в банка имаш униформа, в случай че си доктор - имаш бяла престилка и каквато и специалност да упражняваш, на всички места има дрескод, с който би трябвало да се съобразяваш. Това, което ги караме да вършат, е за тяхно положително. И в живота е така  - има правила, които би трябвало да се съблюдават ", сподели Ерамян.

Тя изясни, че униформите не са въведени в този момент, те са от години. Този устав е забелязан от учениците още при постъпването им в гимназията и те са го приели непринудено. Сега би трябвало да се преценяват с него. Още повече, че гимназията се пробва са остане с европейски образ. 

За учителите и за тяхното облекло Вихра Ерамян сподели, че учителите в Руската гимназия в Пловдив са най-стилно облечени. " Има сътрудници, които даже вървят облечени в ученическите униформи. Казано им е да са в добър външен тип и той е в действителност подобен ", добави шефът на езиковата гимназия Вихра Ерамян.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР