Цените на жилищата у нас продължават да растат. Единствено лек

...
</TD
>Цените на жилищата у нас продължават да растат. Единствено лек
Коментари Харесай

Спад в цените на жилищата в Пловдив и в още един град

Цените на жилищата у нас не престават да порастват. Единствено лек спад се следи в цените на парцелите в София и Пловдив. Най-сериозно е повишаването в Стара Загора – с 8,2%. В Бургас нарастването е с 6,3%, а във Варна – с 1,7%. В Пловдив цените на парцелите са се намалили с 0,5%, а в столицата понижението е с 0,1%.

Соня Георгиева към този момент е притежател на двустаен апартамент в влиятелен квартал в Бургас, откакто продава унаследен парцел. Успява да го купи предходната година, без да взима заеми.

" Сумата сега за същия апартамент, който аз закупих преди близо година, е към с 10% от горната страна. Това са едни 10-15 хиляди евро, за които най-вероятно на естествения българин ще му се наложи да изтегли заем или да доплати с някакви средства “, споделя тя пред bTV.

Бургас е измежду градовете, в които жилищните парцели са поскъпнали най-вече.

" Действително има смяна на цените и има растеж нагоре. Малък е, само че интензивността на пазара е огромна, тъй като банките, както знаете, държат ниски лихвени равнища. Това стимулира повече купувачи да вземат участие на пазара и да купуват парцели. София е водещият пазар и там първо виждаме по какъв начин темпът на напредък се забавя. И в другите огромни градове ще се успокои повишаването “, разяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на организация за недвижими парцели.

Анализите на специалиста демонстрират, че се чака усмиряване на пазара през идната година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР