Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от

...
</TD
>Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от
Коментари Харесай

Днес Пловдив отбелязва специална годишнина на ново място

Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от османско господство ще се състои през днешния ден, 16 януари, в 11.00 часа с поклонение пред паметника на Душо Хаджидеков в Цар-Симеоновата градина.

Традиционно датата се отбелязва в Дондуковата градина пред паметника на кап. Бураго. Тъй като там обаче тече сериозен ремонт мястото е променено.

Във военната гала, включваща полагане на венци и цветя, ще вземат участие боен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и представители на комитет " Родолюбие “. Събитието се провежда обичайно от Община Пловдив като част от Културния календар на града.

Слово във връзка годишнината ще произнесе доктор Стефан Шивачев – историк, дълготраен шеф на Регионалния исторически музей в Пловдив. Водещ ще е Троян Гогов – артист в Драматичен спектакъл Пловдив.

По традиция отбелязването на годишнината от Освобождението на Пловдив от османско господство се организира в наличието на кмета на община Пловдив, народни представители, регионалния шеф, ръководителя на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев - пълководец на " Съвместното командване на специфичните интервенции “, почетни консули, общински съветници, заместник-кметове, районни кметове, представители от общината, публичният медиатор към община Пловдив, представители на политически и публични организации, жители и медии.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР