Светофарите в района на централна жп гара, където от снощи

...
</TD
>Светофарите в района на централна жп гара, където от снощи
Коментари Харесай

Около Централна гара ще става още по-зле

Светофарите в региона на централна жп гара, където от нощес е въведена временна организация на придвижването поради пробива под линиите, са пуснати в режим мигащо жълто. По този метод ще бъде обезпечена оптималната пропускливост на придвижването. На място има и екипи на Пътна полиция, разгласи заместник-кметът по превоз, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Обявеният период за осъществяване е 4 месеца. 

Затварянето на бул. " Христо Ботев " е първият стадий от общо 12, свързани с реализацията на плана за пробив под централна гара. В този стадий ще се прави пренасяне на подземната инфраструктура - газ, вода и така нататък Това е най-тежкото осъществяване на обекта, уточни Чонов. По-късно през лятото ще се пристъпи към рехабилитацията и реконструкцията на Бетонния мост.

Най-тежко ще бъде напролет, когато се чака още по-голяма част от бул. " Христо Ботев " да бъде затворена за придвижване. " Няма по какъв начин ", изясни Чонов.

Кметът е безапелационен, че няма да се прави нищо по Бетонния мост, до момента в който не се приключи пробивът под гарата. Прогнозата на общинската администрация е, че в края на 2023 година, когато се приключи и пробивът " Модър-Царевец ", транспортната обстановка в Пловдив ще е доста усъвършенствана.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР