Средните цени на жилищните имоти в Пловдив са нараснали около

...
</TD
>Средните цени на жилищните имоти в Пловдив са нараснали около
Коментари Харесай

Специалист за имотите в Пловдив: Пазарът не е свръхнадценен, цените не са високи

Средните цени на жилищните парцели в Пловдив са нарастнали към 15% на годишна база, сподели доктор Мирослав Владимиров, учител в Икономически университет Варна, по време на бизнес форума " Предизвикателствата пред пазара на парцели ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Средно нашите цени порастват с към 5% от 2015 година до момента. Европейската комисия има процедура за следене на несъответствия. В нея другите параметри са разграничени на вътрешни и външни и във външните, дружно с връзките дълг, Брутният вътрешен продукт и така нататък има един знак, който следи непосредствено пазара на парцели. Това са дефлираните (реалните) цени.

Европейска комисия е поставила предел от 6%, над който годишното повишаване на цените се смята за прекалено, т.е. пазарът се смята за свръхнадценен, или има така наречен " балон ". Със междинен растеж от 4.96%, който тази година ще се усили с 2-3 % поради високата инфлация, нашият пазар след 2015 година не е бил покрай критерия да бъде свръхнадценен. Пазарът не е свръхнадценен, цените не са високи. Цените подхождат на дълготрайните фактори и на дълготрайните трендове, които ги поддържат " - разяснява доктор Владимиров.

Още за цените на парцели в България и в Европа - гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР