Служители на район Западен“ се присъединиха към инициативата Капачки за

...
</TD
>Служители на район Западен“ се присъединиха към инициативата Капачки за
Коментари Харесай

Жители на Западен се включиха с 60 килограма капачки в кампанията за закупуване на линейка за деца

Служители на регион " Западен “ се причислиха към самодейността " Капачки за бъдеще “. В къси периоди те събраха и предадоха 60 кг капачки, като по този начин се включиха в акцията за закупуване на кола за спешна помощ за деца.

Идеята чиновниците да се включат в благородната задача е персонално на кмета на региона Димитър Колев. Нещо повече – акцията в " Западен “ продължава и през ноември, когато до постройката на кметството ще бъде сложено голямо сърце, в което жителите да предават събраните от тях капачки.

Благодарение на " Капачки за бъдеще “ и всички донори, които се включват в другите издания на самодейността, към този момент са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална кола за спешна помощ беше дарена на Пловдив в края на предходната година. Тя обслужва освен пловдивския район, само че и огромна част от Южна България - Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана кола за спешна помощ, която ще покрие потребностите на цяла Централна Северна и Северозападна България.

В момента тече акция за обезпечаване на средства за закупуването и на трета профилирана неонатална кола за спешна помощ. Организаторите от " Капачки за бъдеще “ се надяват отсега нататък да съумеят да дарят коли за спешна помощ и на други огромни градове, в които има академични лечебни заведения, тъй че да покрият територията на цялата страна. От основаването си през 2017-та година насам, от организацията са помогнали и на 35 лечебни заведения в 35 града в страната с кувьози и здравна техника.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР