Шофьорите от градските линии в Пловдив ще бъдат оборудвани с

...
</TD
>Шофьорите от градските линии в Пловдив ще бъдат оборудвани с
Коментари Харесай

Билетът в Пловдив става 1.50 лв., оборудват шофьорите на градските автобуси с касови апарати

Шофьорите от градските линии в Пловдив ще бъдат оборудвани с касови апарати за продажба на билетчета. Така водачите няма да имат опция да злоупотребяват, заяви заместник-кметът по превоз Тодор Чонов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Нововъдението ще влезе в действие евентуално в средата на годината. Тогава се чака най-сетне да започва системата за електронно таксуване в градския превоз на Пловдив. Според Чонов, в случай че при започване на февруари вероятно бъде подписан контракт с компанията, в средата на годината ще има нови валидатори и касови апарати за водачите.

Билетите за еднократно пътешестване най-вероятно ще костват 1.50 лева, само че повдигането на цената би трябвало да мине през решение от Общинския съвет. За разлика от София, тук няма да се отстраняват картите за една линия. 

Чонов е безапелационен, че няма да има пенсионер без карта. Преференциалното пътешестване също ще става електронно. Познатите гишета с опашките при започване на всеки месец ще изчезнат. Картите за пътешестване ще се зареждат през телефона, а учениците няма да заплащат, когато са във почивка. 

Валидацията с телефона ще става както е в огромните хипермаркети – със особено приложениекато, което ще се тегли на смарт телефона. Плащането ще може да става също с дебитна или кредитна банкова карта.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР