Секстет Бамбини“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-ОДК Пловдив

...
</TD
>Секстет Бамбини“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие-ОДК Пловдив
Коментари Харесай

Бамбини от Пловдив на музикален конкурс в САЩ

Секстет " Бамбини “ при Центъра за поддръжка за личностно развитие-ОДК Пловдив отпътува тази вечер за присъединяване в Международния конкурс " Фестивал за български творби за деца “, проведен от “Академия Христо Ботев ", Вашингтон.

Конкурсът се организира в два стадия. На първия групировката показа три авторски песни, дело на ръководителите Снежана и Димитър Доневи – " Слънце над България “ и " Това е България “. След първото сполучливо показване групата получи публична покана да участва на финалния стадий на състезанието,  който ще се организира на сцената на българско неделно учебно заведение " Академия Христо Ботев “ във Вашингтон на 20 ноември.

" Оценките на показаните кандидатури се дефинират от  умело жури в състав: ръководител – Дони Векилов – български артист, музикант, композитор и артист; Татяна Сърбинска – вокалист, диригент, композитор и вокален педагог; Иво Калчев – професор по пиано в Американски католически университет. Едно от значимите условия на състезанието бе всички творби да са авторски на български език “, посочи Снежана Донева.

Децата от " Бамбини “ ще показват свои осъществявания и в отвън конкурсната стратегия. На 22 ноември групировката ще пее в НЮ Йорк. Генералното ни консулство там ще бъде хазаин на театър и концерт, проведен от академията и учебно заведение “Гергана " в Ню Йорк.

За децата в Америка и за всички присъстващи посетители секстет " Бамбини “ е подготвил напълно репертоар от песни на български език. Специално за домакините на фестивала групировката ще извърши песента по стихове на Христо Ботев – " Майце си “, чиято обработката е дело на корепетитора и аранжор  Димитър Донев.

Специално за събитието " Бамбини “ излиза с нова визия, напълно в духа на българското.

Припомняме че секстетът се показа ослепително и не от дълго време доближи до полуфинал на ТВ формата  " България търси гений “
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР