Само няколко месеца преди местния вот, в Общински съвет Благоевград

...
</TD
>Само няколко месеца преди местния вот, в Общински съвет Благоевград
Коментари Харесай

Бащата на Александра Богданска отново стана общински съветник в Благоевград

Само няколко месеца преди локалния избор, в Общински съвет Благоевград не престават рокадите на общински съветници. На днешното постоянно съвещание клетвата си като локален парламентарист постави бащата на моделката Александра Богданска – Милан Богдански, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Той е от квотата на Българска социалистическа партия в Общински съвет и " сяда на стола “ на Бисер Стойчев, който е с предварително прекъснати компетенции като общински консултант поради спор на ползи.

Ето и част от решението на Общинска изборна комисия – Благоевград, с което бяха прекъснати правата на локалния парламентарист:

КПКОНПИ е открила от фактическа страна релевантите за проблема условия, и е достигнала до правните заключения, че откакто е дал своя вот Решение №43 по Протокол №2 от 31.01.2020г. и Решение №270 по протокол №12 от 31.07.2020г. на Общински съвет Благоевград, Бисер Аспарухов Стойчев,в качеството му на общински консултант в общинския съвет на община Благоевград и лице, заемащо висша обществена служба по смисъла на чл.6,ал.1,т.32 от ЗПКОНПИ е направил нарушаване на наредбата на чл.56 от ЗПКОНПИ, съгласно която, лице заемащо висша обществена служба, няма право при осъществяването на отговорностите си да гласоподава в частен интерес.

С посоченото Решение №РС-20-21-063 на КПКОНПИ с дата 28.07.2021г., комисията е открила спор на ползи във връзка с Бисер Аспарухов Стойчев, общински консултант в общински съвет на община Благоевград и лице заемащо висша обществена служба по смисъла на чл.6,ал.1,т.32 от ЗПКОНПИ.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР