С вашата ерудиция и поглед към света Вие сте достоен

...
</TD
>С вашата ерудиция и поглед към света Вие сте достоен
Коментари Харесай

Иван Иванов-Йоаний с интересна изложба в Русе

" С вашата осведоменост и взор към света Вие сте заслужен образец за европейски визионер. Творчеството Ви предизвика всеки, който се допре до направеното от Вас, да се придвижи в една различна действителност, където посредством страстите от картините може да провокира търсенето на висшето Аз в себе си “, с тези думи заместител регионалният шеф Георги Георгиев се обърна към огромния русенски художник Иван Иванов, по-известен като Йоаний.

Поводът за срещата сред двамата бе подбуден от това, че тази вечер в Художествената изложба на ул. " Борисова “ 39 ще бъде открита следващата негова галерия. Тя се организира под надпис " Lucy in the Sky with Diamonds “ и се състои от повече от 100 живописни произведения, рисунки и страници еротично-анахронистична комикс поема. Експозицията е отдадена на огромния живописец и график от Парижката школа Юлиус Мордекай Пинкас, който е родом от България. Сред любопитните обстоятелства е, че той е роден във Видин, само че родът му е от Русе. Псевдонимът на Пинкас е Жул Паски́н, само че той постоянно се е подписвал като " Пинкас от Русчук “.

Изложбата ще може да бъде прегледана до 5 март.

Иван Иванов-Йоаний е роден през 1968 година Завършва изобразително изкуство във Великотърновския университет. Опира се на философия и убеждения, които му разрешават да построява живописта си в класическата европейска изобразителна традиция, експериментирайки със старинни техники от VII век. Автор е на първата в България анахронистична галерия.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР