С три медала се завърнаха самодейци от община Ценово от

...
</TD
>С три медала се завърнаха самодейци от община Ценово от
Коментари Харесай

Три медала за самодейци от Ценовско от Авлига пее в Обединение

С три медала се завърнаха самодейци от община Ценово от фестивала надпяване " Авлига пее “ в село Обединение. Проявата се организира за осемнадесети път и е отдадена на именитата национална певица Мита Стойчева.

Индивидуалната изпълнителка Венетка Тодорова от Белцов за осъществяванията си получи златен орден и диплом. Регламентът на фестивала-надпяване изрично гласи, че се позволяват осъществявания на две песни като едната наложително би трябвало да бъде от репертоара на Мита Стойчева. Журито уместно оцени и опциите на певиците от Женската певческа група към НЧ " Пробуда “ от Белцов, които се закичиха със сребърното отличие. Независимо че публиката бурно приветства двете осъществявания на Женската фолклорна група " От извора “ от Караманово, изявата на самодейците бе удостоена с бронзово отличие.

" Организаторите бяха основали доста добра организация за осъществяване на фестивала. В Обединение се събраха реализатори от разнообразни краища на страната. Журито под председателството на проф. доктор Т. Киров, бе извънредно точно и оценяваше освен осъществяванията, само че даже и най-малката детайлност на облеклото “, показа Петя Герасимова - читалищен секретар на НЧ " Светлина “ в Караманово.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР