Разкриване на специалност Авиационен техник“ към Професионалната гимназия по механотехника

...
</TD
>Разкриване на специалност Авиационен техник“ към Професионалната гимназия по механотехника
Коментари Харесай

Разкриха нова специалност Авиотехник в пловдивско училище

Разкриване на компетентност " Авиационен механик “ към Професионалната гимназия по механотехника " Проф. Цветан Лазаров “, основаването на нов център за образование и развитието на завода в Пловдив до център за европейските интервенции на компанията бяха водещите тематики, които разискаха на среща генералният управител на производствената компания от бранш самолетостроене  " Латекоер “ Патрик Бернар и кметът. През 2018 година интернационалната компания откри своя индустриална база в Пловдив. Година по-късно разшири базата си и сега там работят над 370 души.

Със съдействието на Община Пловдив от тази година беше разкрита дуална форма на образование " Ремонт на летателни апарати “ за специалност " Авиационен механик “ в Професионалната гимназия по механотехника " Проф. Цветан Лазаров “. Паралелката започва от тази образователна година с 26 места. Екип от професионално готови учители и преподаватели по специфични предмети ще се грижат за подготовката на учениците, взаимно с представители от " Латекоер България “ ЕООД.

" Целта ни е да разрастваме базата и дейностите си Пловдив и да сътворяваме новите си артикули тук. Затова ще влагаме време и старания в работата с гимназиите с механически профил и филиала на Техническия университет “, показа желанията на компанията  Патрик Бернар и добави, че в бъдеще ще са нужни към 600 експерти за авио бранша, който развиват в района.

Градоначалникът напомни, че с помощта на Тракия икономическа зона компании, като " Латекоер “ освен влагат в района, само че и придават висока добавена стойност към публичния живот и просветителния развой.

" Латекоер “ е френска компания с над 100-годишна история в авиационния бранш. Създадена е 1917 година в Тулуза. Ocвeн във Фpaнция тя разполага с бaзи в oщe 9 дъpжaви като Мексико, Чехия,  Гepмaния, CAЩ,  Бpaзилия и други Базата в Пловдив е профилирана в асемблирането на пасажерски врати, носова част от фюзелаж, авионик структури и конзоли за ръководство в пилотска кабина. Основен снабдител е на " Еърбъс “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР