Ръководството на БСП ми прилича на секта, на група религиозни

...
</TD
>Ръководството на БСП ми прилича на секта, на група религиозни
Коментари Харесай

Петър Витанов: Ръководството на БСП прилича на секта, която води към масово самооубийство

Ръководството на Българска социалистическа партия ми наподобява на фракция, на група религиозни фанатици, като тези, които довеждат до всеобщи самоубийства. Не позволяваме никакво чуждо мнение и сме тръгнали към такова всеобщо самоубийство ", това сподели в обзорното предаване " Това е България " на Радио " Фокус "   Петър Витанов, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент в коментар по тематиката за срутва на българските социалисти у нас и на европейските социалисти след свадите за корупция в Гърция и Белгия.

Витанов разяснява, че за разлика от Брюксел и Атина, където се изключват от партиите социалисти за корупция, у нас те се отстраняват от Българска социалистическа партия за инакомислие:  " Някой в управлението счита че когато изключат социалисти, партията би могла да бъде по-силна. Делян, кметът на " Изгрев " (б.р. Делян Младенов, кмет на столичния регион " Изгрев " ) бе изключен с неуместни претекстове. Сам напусна кметът социалист на Кресна и напусна Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия изпадна в най-тежката си международна изолация, откакто кандидатурата на ръководителя на Българска социалистическа партия не беше утвърдена за вицепрезидент на Социалистическия интернационал. Изхвърлен бе и Явор Божанков от ПГ на Българска социалистическа партия, която се отхвърли и от всички общински съветници в Пловдив - това бележи наклонност в посока към разпад и придвижване, назад на консолидацията. Няма пояснение за какво се прави, само че това вкарва разграничителни линии и отслабва партията и не е в полза на по-доброто показване на партията в очертаващите се предварителни избори ".

Ръководството е почнало да наподобява на някаква фракция от религиозни фанатици, водещи към всеобщо самоубийство, излиза наяве от думите на Витанов.

" Приличаме на религиозни фанатици, които не позволяваме никакво непознато мнение и сме тръгнали интензивно към всеобщо самоубийство ", сподели той.

Според правилника на Българска социалистическа партия, партията допускала мнение, друго от общото, единствено един път, излиза наяве в диалога. 

Витанов разяснява и тематиката дали Българска социалистическа партия би подкрепила кабинет на " Продължаваме Промяната ", в случай че види опция да осъществя политики, които от години следва. 

" Това е дребното зло, тъй като Политическа партия бяха упреквани, че са креатура на Радев, само че в последна сметка той им акушира в политическия живот през последните 7 месеца и ние бяхме членове на тяхното държавно управление. Тази горчилка към този момент сме я пили и не ме изненадват тези пируети. Тази променчивост на управлението въобще не ме учудва. По-проблематично ще е друго - в случай че някой провиди опция за осъществяване на леви политики в ръководство, съвместно с ГЕРБ. Ето тогава това  неизбежно, немедленно ще докара до ликвидацията на Българска социалистическа партия. " добави евродепутатът.

Относно свадите в Европарламента за корупция на негов член, Ева Кайли от средите на гръцките леви  ПАСОК,  обвързвана с огромни парични потоци от Катар, подтикващ лобистки дейности и търговия с въздействие, Витанов сподели: " Злоупотребите не познават цвят, партия и страна. Руши освен персоналния имидж на хората, които са забъркани, а и на партията, на която са членове, както и на институцията, към която се числят, в тази ситуация - Европейския парламент ".

В Белгия лобизмът е позволен и това е в границите на закона, по тази причина е прекомерно недопустимо да се мисли, че някой би имал проблем законно да прокарва свои ползи. Така става още по-странен фактът, че някой от Екологичен потенциал е взел пари за лобизъм, излиза наяве от думите на социалиста.

" Сега не се чака процедура, при която се изисква събаряне на имунитет.  Пристъпва се непосредствено към прекратяване на пълномощия. Разследването очевидно има неопровержими доказателства, откакто имаме арест на чиновник на Екологичен потенциал (б.р Ева Кайли е с повдигнати обвинявания и е арестувана с още трима чиновници на Екологичен потенциал под стража в Белгия в границите на следствието на корупция, обвързвана с Катар в институцията на ЕС), сподели още Витанов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР