Работници почистват пространството пред кино Космос. От сградата са премахнати

...
</TD
>Работници почистват пространството пред кино Космос. От сградата са премахнати
Коментари Харесай

Дойде ли най-после редът на кино Космос?

Работници почистват пространството пред кино " Космос ". От постройката са отстранени счупените прозорци, евентуално по-рано през седмицата, видя кореспондент на Plovdiv24.bg .

Оживлението към изоставения към този момент двайсетина години културен център допуска, че най-сетне там ще стартира дълго чаканата реорганизация. Преди една година ЕСУТ утвърди заданието за разработване на техническия план на киното.

В частта " Архитектура " взаимно в колектив работиха арх. Димитър Балджиев, който в предишния мандат завоюва конкурс за план, и арх. Тодор Абаджиев, който има правата за кино " Космос ". Двамата дружно са изработили техническия план, което ще добие актуален тип на многофункционална постройка от скандинавски отворен вид. 

Проектът за кино " Космос " и площада пред знаковата постройка ще бъде обществено показан на 20 октомври в Дома на културата " Борис Христов ". Съвместната разработка на арх. Димитър Балджиев и арх. Тодор Абаджиев е на бюрото на зам.-кмета. Именно той ще покаже дълго чаканата концепция за бъдещето на киното. 

След общественото показване общината ще тръгне в посока отваряне на процедура за социална поръчка.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР