Позиция на СНЦ Бизнесът за Пловдив:СНЦ Бизнесът за Пловдив“ обединява

...
</TD
>Позиция на СНЦ Бизнесът за Пловдив:СНЦ Бизнесът за Пловдив“ обединява
Коментари Харесай

Бизнесът за Пловдив поиска това кръстовище да стане на две нива

Позиция на Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив ":

" Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “ сплотява структуроопределящи компании в южния район на Република България, които оперират в разнообразни стопански браншове с общ годишен оборот от 3,5 милиарда лв. и обезпечават повече от 15 000 работни места.

Ние постоянно сме били дейни при разискване и решение на въпроси с транспортната инфраструктура и екологичните проблеми на Пловдив. Винаги сме отстоявали позициите си в интерес на обществото и бизнеса, като също така сме оказвали подпомагане на общинската и държавната администрация в голям брой посоки.

В тази тенденция, няма по какъв начин да останем безразлични към тематика, засягаща както икономическия разцвет на района, по този начин и живота и здравето на хората, а точно актуалното положение на Околовръстен път Пловдив – в частност кръговото кръстовище на Пазарджишко шосе. Ежедневните тапи основават голямо стеснение на водачите. Основният трафик в цялия околовръстен път се акумулира в това кръстовище. Задръстванията се простират в посока север-юг и в посока изток-запад.

Предвид обстоятелството, че обходът на Пловдив е разгласен за обект от национално значение, с решение на Министерски съвет, както и заради това, че знaчитeлнa чacт oт тpaнзитнитe пoтoци пpeминaвaт пpeз гpaдa, изгpaждaнeтo нa първокачествен и безвреден по всички национални и европейски стандарти път e oт изĸлючитeлнo знaчeниe зa ocигypявaнe нa нaй-ĸpaтĸa ĸoмyниĸaциoннa вpъзĸa.

С оглед на гореизложеното ние от Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “ настояваме за построяването на кръстовище на две равнища, като директно преминаващият трафик върви на второто равнище, а трафикът с смяна на посоката остава през долното кръгово равнище.

По този метод няма да има конфликтни точки на двата потока и придвижването ще бъде " отпушено “. Необходимо е строителството на този пътен възел да бъде самостоятелен като независим обект, който да бъде планиран допустимо най-бързо и издигнат преди осъществяването на целия околовръстен път. Предварителното осъществяване на този пътен възел би трябвало да бъде съгласуван напълно с бъдещия план за пътя. Считаме, че тези оферти ще освободят главния пътен трафик, който сега е мощно претрупан.

Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “ ще упорства да се подхващат съответните дейности и процедури, които съпътстват нужните промени, от които зависят както живота и здравето на хората, по този начин и икономическото и общественото развиване на Област Пловдив ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР