Повече от 200 деца се включиха в съвместна инициатива на

...
</TD
>Повече от 200 деца се включиха в съвместна инициатива на
Коментари Харесай

Областната управа и РУО с инициатива за безопасността на движението сред учениците

Повече от 200 деца се включиха в взаимна самодейност на Областна администрация – Русе и Регионалното ръководство на образованието /РУО/, отдадена на сигурността на пътя. Събитието се осъществя в ОУ " Никола Обретенов “ и е по концепция на регионалния шеф Данаил Ковачев.

Деца от всички класове демонстрираха пред Ковачев, началника на РУО доктор Росица Георгиева, техните преподаватели, а също и пред служители на реда познанията си по образователния предмет. Малчуганите под управлението на своите преподаватели участваха в особено готови от учителите им спортни и просветителни игри и рисуваха в особено предопределен учебен кулоар по тематиката за пътната сигурност. Те се включиха и в тематична викторина с въпроси по отношение на вярното държание на децата на пътя.

Ученици от първи и втори клас редиха пъзели, които илюстрираха разнообразни пътни знаци, а по-големите имаха интерактивни занимания. За отличното си показване децата получиха грамоти и лакомства от регионалния шеф.

" Темата за сигурността на придвижването по пътищата не би трябвало да бъде подценявана. Тя е от значително значение за обществото и точно поради това е належащо да бъде обект на полемики от най-ранна детска възраст. Затова и Областната администрация взаимно с Регионалното ръководство на образованието се пробва още веднъж да сложи фокус върху тази проблематика, тъй като считаме, че дълготрайно решение на проблемите, които ни дебнат на пътя може да се реализира най-много посредством обучение и образование както на учебно заведение, по този начин и в фамилията “, уточни регионалният шеф в диалог с шефа на учебното заведение Емил Тюлеков.

" Нека не забравяме, че с изключение на за живота и здравето на всички сигурността на придвижването по пътищата усъвършенства подвижността и успеваемостта на транспортната система и затова води до съществени стопански изгоди за обществото “, добави още той и даде гаранция, че екипът на Областната администрация ще продължи да работи в това направление, като означи, че е уверен, че целенасочените действия в тази сфера ще доведат до действителни резултати.

Традиционно самодейността бе подкрепена и от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Чрез тази самодейност Областната администрация се включи в проведения за осма поредна година от Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL Ден без починали на пътя. Той е в границите на Дните за сигурността на пътя сред 16 и 22 септември и се организира под надпис " Остани жив! Пази живота! “.

Областният шеф изрича признателност на РУО, ОДМВР и управлението на учебното заведение за отличната взаимната съгласуваност.

Училището разполага с отлична материална база в тази сфера. Това се дължи най-много на обстоятелството, че то бе определено за новаторско преди 3 години, а през последните години взе участие и в редица интернационалните планове и национални стратегии. В него се образоват към 400 възпитаници от 1 до 7 клас.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР