Почти няма марка автомобили, в които да няма български метал,

...
</TD
>Почти няма марка автомобили, в които да няма български метал,
Коментари Харесай

Почти няма марка автомобили, в които да няма български метал

Почти няма марка коли, в които да няма български метал, създаден профил или шина, или нещо сходно. Това сподели пред Радио " Фокус " изпълнителният шеф на Българската асоциация на металургичната промишленост (БАМИ) Политими Паунова. На 5 ноември металурзите означават своя професионален празник.

" България изнася сред 80 и 90% от създадената продукция в металургията. Голям е износът на мед. Производството на мед е в немска компания – " Аурубис “, която в действителност има завода, защото има нужда от тази мед. Произвежда я в България и си я изнася за техните други предприятия по Европа и света. И другият метал, който изнасяме, това е цинк и олово. Това са така наречен метали, които са блокови метали, само че доста огромен експорт и към този момент все по-голям дял от цялата продукция заема идната преработвателна степен по веригата на преправка и добавена стойност – това е производството на профили, ламарини, ленти, най-различни произведения от мед, месинг, алуминий и разнообразни други сплави. Тези артикули в действителност през днешния ден задоволяват огромна част от потребностите на европейските пазари ", сподели изпълнителният шеф на БАМИ.

" Почти няма марка коли, в които да няма български метал, създаден профил или шина, или нещо сходно. Например 30% от пазара на Европейския съюз държи нашето произвеждане на фолио в " Алкомет “ – Шумен. Така че има с какво да се похвалим, и то в идната степен на преправка на метала до по-голяма добавена стойност. Често ми се случва да слушам " специалисти “, които споделят " Стига България е изнасяла първични материали “. Не, България към този момент не изнася първични материали. Изнася и подготвени артикули, които са от метали, които непосредствено се влагат в производството на машини, коли, ВЕИ-та и всички тези неща ".

Това е и вероятността на България, безапелационна бе Политими Паунова.

" Със Зелената договорка се чака в десетки и стотици пъти да нарасне потреблението на тези метали. Така че бъдещето е обвързвано с осъществяване на задачите на Европейския съюз. Не може да има цифрова промяна, не може да има нисковъглеродна стопанска система без метали, тъй като в тези фотоволтаици, вятърните турбини, електрическите автомобили – във всичко това количеството на метала е доста по-голямо, в сравнение с в тези стандартните средства. И това дава късмет в действителност на страната ни да се развива сполучливо ", сподели изпълнителният шеф на Българската асоциация на металургичната промишленост (БАМИ).
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР