Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
</TD
>Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Пловдивският съд с най-тежка мярка за петимата, обвинени за търговия на стоки с двойна употреба от България към Русия

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на петима жители на непознати страни: Романос Ветридис, Евгений Олянов, Василий Олянов, Димитрий Димитриу и Яни Йешили. Спрямо всеки от тях са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 321 алинея 3 т. 1 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по член 233 ал.1 вр. член 18 ал.1 от от Наказателен кодекс, които са тежки умишлени закононарушения и се санкционират с " отнемане от независимост “.

Plovdiv24.bg напомня на територията на наши регионални градове се направиха дейности, в резултат на които е разкрита ОПГ, основана с користна цел - търговия на артикули с двойна приложимост от България към Русия.

За задачата е било записано комерсиално сдружение в Пловдив. Закупени са артикули за 4 милиона лв. - военни артикули, измежду които авиационни радиостанции, бинокли, оптични прицели и други, в контраст на глобите на страната ни към Руската Федерация. 

Всички членове на групата са задържани, общо 12 души. 5 от тях са непознати жители - трима руснаци, албанец и жител на Беларус. Разследването продължава и към сегашния миг. Доставените артикули са употребявани за войната в Украйна, предопределени са за специфичните елементи като ЧВК " Вагнер “ да вземем за пример, 26-ти специфичен отряд, военно-морската пехота, а не за постоянната съветска войска.

Съдът одобри, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на всеки един от обвинените към закононарушенията, за които са им повдигнати обвинявания.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража съществува действителна заплаха всеки от обвинените както да извърши закононарушение, по този начин и да се укрие, като нито един от тях не живее непрекъснато на територията на Република България.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 19.10.2023 година от 10.00 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР