Пловдивският общински съвет задължи ДП Национална компания Железопътна инфраструктура да

...
</TD
>Пловдивският общински съвет задължи ДП Национална компания Железопътна инфраструктура да
Коментари Харесай

Става интересно! Бетонният мост ще бъде затворен за реконструкция

Пловдивският общински съвет задължи Директива за птиците " Национална компания " Железопътна инфраструктура " да създаде и съгласува с община Пловдив линеен график за реконструкцията на Бетоновия мост, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Линейният график ще бъде включен като неразделна част от Допълнителното съглашение сред Директива за птиците НКЖИ и Община Пловдив за двустранно съдействие при осъществяване на действия, от съвместен интерес, по отношение на реализация на плана " Развитие на железопътен възел Пловдив ", както и за осъществяване на Транспортно-комуникационна система и създаване на техническа инфраструктури-улици, водоснабдяване, канализация, електроснабдяване и други инженерни мрежи.

Реконструкцията на Бетоновия мост би трябвало да се случи през интервала май-август 2023 година, с уточнението, че това зависи от линейния график на НКЖИ за освобождение на бул. " Христо Ботев " и кръговото на централна гара, посочи заместник-кметът по строителство и инвестиции . 

В рамките на съглашението е записано, че НКЖИ ще спомага община Пловдив да получи 38 декара държавни парцели, против което ще получи 8 общински декара. 

Допълнителното съглашение урежда отговорностите на двете страни по плановете за пробива на гарата, модернизацията на жп линиите и гарите, построяването на новия Бетонен мост и повдигането на жп линиите по бул. " Копривщица ". 

Държавното сдружение за своя сметка ще проектира и придвижи преписката за утвърждение на плана за реконструкцията на Бетоновия мост, и ще провежда построяването на структурата в сервитута на Директива за птиците НКЖИ и привързване към съществуващите рамки и въвеждането на обекта в употреба. Във втория стадий на инженерно-техническото решение за оборудването е планувано създаване на нови подходи (рампи) в източно и западно направление към бул. " Христо Ботев " и метод към бул. " Македония ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР