Пловдивският общински съвет одобри започването на конкурсна процедура за избор

...
</TD
>Пловдивският общински съвет одобри започването на конкурсна процедура за избор
Коментари Харесай

Избират членове на Съвета на директорите на Свободна зона - Пловдив АД

Пловдивският общински съвет утвърди започването на конкурсна процедура за избор на членове на Съвета на шефовете на " Свободна зона - Пловдив " АД. Предстои да бъдат определени трима членове, един от които самостоятелен, с мандат 4 години, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

През 2017 година с решение на Общински съвет Пловдив за членове на СД на сдружението са избрани Атанас Атанасов, Едвард Лабуза и Валерий Петров. Две години по-късно, още веднъж с решение на пловдивския общински съвет, Едвард Лабуза е освободен и на негово място е определен някогашният заместник-кмет на Пловдив.

Обявяването на конкурс е в сходство с признатия през 2019 година Закон за обществените предприятия, съгласно който сдружения с над 50% държавно или общинско присъединяване в капитала обезпечават професионални и самостоятелни органи на ръководство. " Свободна зона - Пловдив " АД е комерсиално сдружение, обществено дружество, в което Община Пловдив е мажоритарен акционер с 85.47% дял от капитала. 

Новата конкурсна процедура ще се организира на три стадия - по документи, отбрана на идея за развиване на сдружението за 4-годишния мандат, събеседване с претендентите, получили оценка 4.50. 

Комисията за асортимент е с ръководител заместник-кметът по финанси и икономически действия. По предложение на ППГОС ГЕРБ в комисията за асортимент ще вземат участие и от същата група и нечленуващият в група.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР