Пловдив е домакин на първия национален форум Стратегии и решения

...
</TD
>Пловдив е домакин на първия национален форум Стратегии и решения
Коментари Харесай

Директори на училища от цялата страна дискутираха бъдещето на STEM образованието на форум в Пловдив

Пловдив е хазаин на първия народен конгрес " Стратегии и решения за работещо STEM обучение “. По време на събитието бяха показани сегашни и бъдещи начинания в региона на STEM, както и работещи STEM решения, осъществени на процедура в България и Европа.

Сред лекторите на форума бяха европейският комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младежта Мария Габриел, зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, зам.-кметът по обучение към Община Пловдив, шефът на националния STEM център доцент доктор Найден Шиваров и други.

" Сега повече от всеки път виждаме ролята на науката, технологиите, инженерството и математиката като част от решенията за справяне с провокациите на днешното време. Благодарение на STEM образованието може да създадем по този начин, че децата на България и Европа да имат нужните познания и умения, с цел да бъдат сполучливи и да основават решенията, които чакаме за справяне с тези провокации “. С тези думи европейският комисар за нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и младежта Мария Габриел откри форума.

" Представете си, в случай че след няколко години огромна част от завършващите 12 клас български възпитаници имат базови цифрови умения. Какво преимущество това би имало за българската стопанска система и каква конкурентоспособност могат да основат подобен вид стратегии. В Пловдив сме уверени, че потреблението на компютри и устройства още в главното и междинното обучение ще повлияе позитивно на кариерното развиване на децата. Затова нашите старания са фокусирани в тази посока “, разяснява зам.-кметът по обучение.

Зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова напомни, че в последните две години Министерство на образованието и науката от ден на ден влага в построяването на STEM центрове и към този момент има почти 300 построени такива в учебните заведения.

Освен шефове и учители, на събитието участваха посетители от цяла Европа, които също споделиха положителни практики в областта на образованието. Сред тях бяха просветителният специалист с огромен опит в областта на STEM Андреас Кастнер от Германия, както и специалистът по STEM и роботика от Гърция Ангелина Скараки, която показа работещи STEM решения, осъществени на процедура у нас и в Европа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР