Първи стъпки към изграждането на съоръжения за спорт и култура

...
</TD
>Първи стъпки към изграждането на съоръжения за спорт и култура
Коментари Харесай

Бизнесмен предприе първа реална стъпка към изграждането на съоръжения за спорт и култура на Адата

Първи стъпки към построяването на уреди за спорт и просвета на остров Адата подхваща предприемачът Ангел Куков. Така действително стартира реализация на идеята  на бизнесмена на острова да се реалокира обичаната водна атракция на пловдивчани " Акваленд ", научи Plovdiv24.bg

Остров Адата е с обща повърхност към 90 дка. Той е с размер около 865 м на 265 м. До него има непокътнати шлюзове от времето, когато Марица е трябвало да стане плавателна река. 

Намерението на вложителя " Олимпия парк " ЕООД е да се създаде нов обстоен организационен проект (ПУП), посредством който от двата съществуващи парцела се образува един нов.  Общата озеленена повърхност ще е 66 012 кв.м., а плануваното застрояване ще е в границите на допустимото за зоната - 1 %, както и открити обекти за спортни и културни развлечения с обща повърхност до 10 на 100 от цялата повърхност. 

В новообразувания парцел ще бъдат построени уреди за спорт и просвета с обща застроена повърхност до 6600 кв.м. и застрояване за помощни постройки - зона за хранене, съблекални, стаи за отмора на личен състав и други постройки със спомагателни функционалности, басейн, водни площи прилежащи към водни уреди вид атракционни водни пързалки, амфитеатрална сцена и фотоволтаичен парк.

За да се обезпечи достъп до новообразувания парцел, ще се проектират и изградят две мостови уреди, за които има съгласувателно мнение от КАТ-Пловдив.

Захранването с електрическа енергия ще се осъществя от личен източник на електрическа енергия /фотоволтаичен парк/, както и посредством закупуване на електрическа енергия, която ще се доставя и преобразува в парцела посредством новоизграден енергиен обект /трафопост/ и прилежащите му кабелни линии в парцела. Присъединяването към електроразпределителната мрежа ще бъде осъществено в сходство с писмо за координиране на задание за направа на Подробен устройствен план с писмо, издадено от Електроразпределение Юг ЕАД. Кабелните линии ще преминат по новоизграден мост.

В капиталовото желание се отбелязва, че нужните ровове за канализация и връзки ще бъдат с дълбочина до към 2,50 м. Изкопните работи за басейни и водни площи ще са с оптималната дълбочина от 2,90 м. В хода на строителството няма да има взривни действия. В парцела няма да се позволяват коли, по тази причина не се планува създаване на пътища, а напредването на пешеходци ще се прави по новоизградени затревени алеи, направени с естествени материали - дървени структури, натурален камък и други

Захранването с права вода и изхвърлянето на отпадните води ще се реализира  посредством създаване на нови трасета за тръбопровод и канализация, които ще бъдат присъединени към ВиК - Пловдив по новото мостово оборудване. Няма да се вършат водовземни уреди за повърхностни или подземни води, а водата за питейни потребности и зареждането на басейни и водни площи ще е с вода, закупена от държавния воден оператор.  

С капиталовото намерение  " Олимпия парк " ЕООД желае допускане на осъществяването единствено на Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР